24 / 04 / 2024

Prefabrik ev yapana devletten 30 bin TL destek! Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Prefabrik ev yapana devletten 30 bin TL destek! Prefabrik ev yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Devletten prefabrik ev yapacak vatandaşlara 30 bin TL destek geldi! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?



Koronavirüs ile mücadele döneminin yanı sıra meydana gelen doğal afetler neticesinde prefabrik evlere ilgi önemli ölçüde arttı. Bu ilgilerin oluşmasında en büyük etken prefabrik ev fiyatlarının betonarme evlere oranla daha uygun fiyatlı olması oldu. 
   
Yeni Akit'ten yer alan habere göre; devlet, prefabrik ev yapacak olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 30 bin TL'ye kadar destek sağlıyor. Öncelikle bilinmesi gereken ilk detay Prefabrik Ev Yapımı Desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Başvuru alma ve destek sağlama işlemleri ise bu kuruma bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sunuluyor.

Barınma Yardımları kapsamında sağlanan prefabrik ev desteğine ilişkin bakanlık yapmış olduğu açıklama ise şu şekilde:

"Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır."

75 bin TL'ye sıfır ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? 29 Mayıs 2022 fiyat listesi...30 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI KOŞULLARI NELERDİR?

Söz konusu yardım tutarı sadece alt gelir grubu muhtaç aileleri kapsayacak. Devlet barınma yardımı olarak ödediği bu tutardan yararlanmak isteyen kişilerde başvuru şartları olarak bu kriterleri arayacak:

-18 yaşının tamamlanmış olmak
-Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek
-Muhtaç durumda olmak 
-Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 3'de 1'inden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması
-Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak 
-Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.

30 BİN TL PREFABRİK EV YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2022 senesi prefabrik ev desteği ödemeleri için ilk müracaat ve form doldurma işlemleri kaymakamlıklara - sosyal yardımlaşma ve dayanışma birimlerine yapılacak. 

95 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 7 Haziran 2022 fiyat listesi!

75 bin lirası olanlara yeni ev müjdesi! 2+1 ve 3+1 Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 2 Haziran 2022 fiyat listesi!

Ünlü analist, dolar ve altın için o tarihi işaret etti! Gardınızı alın!


Geri Dön