29 / 03 / 2024

Prefabrik yapı çeşitleri nelerdir?

Prefabrik yapı çeşitleri nelerdir?

Prefabrik yapıların bazı türleri bulunmaktadır. Prefabrik yapı çeşitleri nelerdir? İşte sorulan soruların yanıtları!



PREFABRİK YAPI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Prefabrik evler üç farklı materyalden yapılmaktadır. Bunlar; beton prefabrik, çelik prefabrik ve ahşap prefabrik. Bu 3 ayrı prefabrik çeşidi arasındaki farklılıklar bulunmaktadır. Onlarda şunlardır; dayanıklık ve bakım açısından bakıldığı zaman, beton dayanıklıdır ve bakım gerektirmez. Bunun yanında 100 yıldan fazla kullanılabilir. 50 yıl önce üretilen beton prefabrik evler hala ayakta durmaktadır.

Betonarme prefabrik yapılarda ses yalıtkandır, zeminin döşemesi sesi ortadan kaldırmak ya da gürültüyü iletmekten kaçınmak için yeterince sert yapıldığından, evin içine dışarıdaki seslerden giremez ve bu şekilde de istenilen konfor sağlanmaktadır.

PREFABRİK EV KREDİSİ NASIL ALINIR?

Prefabrik ev kredisinin olup olmadığı araştırılan konular arasındadır. Prefabrik konutlar, özellikle doğaya dönmek ve kendi evini kurmak, daha düşük maliyetle yazlık veya yayla evi sahibi olmak isteyenler ve bir şekilde acil barınma ihtiyacı olan kişilerin aradığı bir yapıttır. Prefabrik ev kredisi bulunmaktadır. Hem de konut kredisine göre daha kısa vadede ödenebiliyor olması, hem de borçlanmanın çok daha düşük tutarlarda olmasından dolayı, prefabrik ev kredileri kendine ait ev hayalleri kuran kişilerin ilk tercihi olmaktadır.  Ortalama 50 bin TL gibi bir kredi karşılığında, bir prefabrik eve sahip olabilirsiniz. Bunun yanında prefabrik yapılara özel kredi seçenekleri sunan bankaların kampanyaları ile düşük faiz ücretlerinden de faydalanma olanağı da bulunmaktadır.

PREFABRİK EV İÇİN KREDİ VAR MI?

Prefabrik ev için kredisini her banka vermemektedir. Bankaların bu kredilere dair şartları değişkenlik göstermektedir. Prefabrik evler için kullanılacak kredilerin faiz oranlar genellikle yüzde 2 civarındadır. Bu kredi oranları değişkenlik göstermektedir. Bazı bankalarda bu yüzde 2 oranının altında da bir faiz oranı ile kredi çekmek de mümkün olabilir.

HANGİ BANKA PREFABRİK EV KREDİSİ VERİYOR?

Her banka prefabrik konut kredisi sunmaz, ama Türkiye’de faaliyetini sürdüren pek çok banka, bu yapılar için finansman desteği sunuyor. İşte prefabrike ev kredisi olanağı veren o bankalar:

  • Ziraat Bankası
  • Halkbank
  • Vakıflar Bankası
  • Akbank
  • İş Bankası
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • ING Bank
  • TEB
  • Albaraka Türk

1 artı 1 prefabrik ev kaç para?

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik ev temeli kaça mal olur 2022?


Geri Dön