19 / 04 / 2024

Princess Oteli'ni İskender Halilov aldı!

Princess Oteli'ni İskender Halilov aldı!

2 yıldır satışı gündemde olan Bodrum Princess Oteli´ni Azeri işadamı İskender Halilov´un aldığı öğrenildi



YAKLAŞIK 2 yıldır satışı gündemde olan Bodrum Princess Oteli´ni Azeri işadamı İskender Halilov´un aldığı öğrenildi. Otelin sahibi National Holding´le ön protokol imzalayan Halilov´un 85 milyon euro ödeyeceği belirtiliyor. "Bakü´nün yarısı onun" denilen Halilov, Bodrum´a Hilton markasını getirmeyi planlıyor.

Kazak ve Rus yatırımcıların 2 yıldır almak için peşinde koştuğu Bodrum Princess oteli Azeri kökenli Rus işadamı İskender Halilov´un oldu. Bodrum Türkbükü´nde kendi özel koyuna sahip Bodrum Princess Deluxe Resort&SPA´nın Halilov´a satışı için ön protokolün imzalandığı belirtilirken satış bedelinin de 85 milyon euro olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Princess Deluxe Resort&SPA´nın sahibi National Holding´in İskender Halilov´la el sıkışmasının ardından Bodrum´da otelin işletmesi için yeni bir şirket kurulması için çalışmaların sürdüğü de ifade ediliyor. Azerbaycan´ın önde gelen işadamlarından ISR Holding´in de sahibi olan İskender Halilov´un Bodrum Princess Hotel ile bulunduğu koya hayran kaldığı ve bölgeye Hilton markasını getirmeye hazırlandığı da gelen bilgiler arasında. Azerbaycan´da aralarında McDonald´s´ın da bulunduğu birçok ünlü markanın temsilciliğini üstlenen İskender Halilov, Hilton´un Bakü´deki otelinin de yatırımcısı.

Bakü´nün yarısı onun!

Mal varlığı hakkında "Bakü´nün yarısı ona ait" değerlendirmesi yapılan İskender Halilov, Rusya Federasyonu ile de iyi ilişkileri bulunan ve Ramstore´un bu coğrafyaya girişinde ön ayak olan isimler arasında sayılıyor. Ünlü işadamı Bakü´de otel projelerinin yanı sıra AVM, rezidans ve eğlence merkezi projeleri de hayata geçirmiş durumda. Bodrum Princess´in mal sahibi National Holding´in ise bu satışla elinde `Princess´ zincirine dahil 5 oteli kaldı.

HAVUZ GİBİ KOYU İLE MEŞHUR

Azeri işadamı İskender Halilov´un satın aldığı Bodrum Princess, Rusya´nın petrol devi Lukoil´in patronlarından finans devi Troika Dialog´un temsilcilerine kadar Rusya Federasyonu´nun önde gelen isimlerine de evsahipliği yaptı. Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir Putin´in eşi Lyudmiya Putin ve Rus sosyetesinin önde gelen isimleri de havuz gibi koyuyla meşhur otelin villalarında tatil yaptı.

HALİLOV´UN DOĞUM GÜNÜ DİLLERE DESTAN

TÜRK iş dünyasının da tanıdığı bir isim olan İskender Halilov, kamuoyunun gündemine en son 50´nci yaşını kutladığı doğumgünü partisiyle gündeme gelmişti. Rusya Federasyonu´ndan ve Türkiye´den ünlü isimleri ağırladığı parti tüketilen votkadan havyara kadar ikram edilen ürünleriyle konuşulmuştu.

62 MİLYON $´A MALOLMUŞTU

Türkbükü`ndeki geniş bir orman arazisi üzerine kurulan Bodrum Princess Deluxe Resort&SPA, yaklaşık 40´ar metrekarelik 500 oda ile 11 lüks villadan oluşuyor. Otelde, restoranlar, SPA, spor tesisleri, toplantı ve seminer olanaklarının yanı sıra kongre merkezi de bulunuyor. 
National Holding tarafından 22 ayda inşa edilen ve 62 milyon dolara malolan otel, ağırlıklı olarak `üst gelir grubu´na hitap ediyor. Otel, Bodrum´un `kitle turizmi´ne adım atan ilk otelleri arasında.
Vatan-Hale Tüzün


Geri Dön