28 / 03 / 2024

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Manisa depremleri açıklaması!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Manisa depremleri açıklaması!

Akhisar’ın Depremselliği isimli panele katılan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da yaşanan depremler hakkında konuştu. Sözbilir, yaşanan depremlerin yaşanacak daha büyük bir depremin önleyicisi olarak değerlendirilebileceğini belirtti...



Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Akhisar Belediyesi, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) ve Mimarlar Odası Akhisar Temsilciliği tarafından düzenlenen "Akhisar’ın Depremselliği" panelinde konuşma yaptı. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre Sözbilir, konuşmasında Manisa’da 32 tane diri fay segmenti bulunduğunu, bölgede 22 Ocak’tan itibaren deprem fırtınası yaşandığını belirtti. Bu depremlerin devam ettiğini ifade eden Sözbilir, "Şu anda Gelenbe fayı ile Soma-Kırkağaç fayı arasındaki bölümlerde kırılmalar gerçekleşiyor ama Gelenbe fayının kendisi bir bütün olarak duruyor. O fay 6,9 büyüklüğünde bir depremi üretme potansiyeline sahip. O faya doğrudan bir enerji aktarılırsa iyi bir sonuç çıkmayabilir. Şu anda öyle bir gidişat görmüyoruz ama bu olası bir şey" şeklinde konuştu.

Sözbilir, Manisa’nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde yaşanan depremlerin yaşanacak daha büyük bir depremin önleyicisi olarak değerlendirilebileceğini de belirtti... 

Deprem fırtınası yaşanması önleyici olabilir

Hasan Sözbilir, bölgede daha önce yıkıcı depremler yaşandığını ifade ederek şunları kaydetti: 

"Şu anda 5, 4 ve 3 şiddetinde gelişen depremler aslında geçmişte daha yıkıcı bir şekilde çalışmış. Şu an çok sayıda deprem fırtınası yaşanması, birden fazla fayın birbirini kırarak enerjiyi boşaltması bizim için yaşamsal anlamda daha büyük bir depremin önleyicisi olarak bir artı olabilir." 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: Manisa’da sönümleme başladı, depremler bitecek!

Manisa'da deprem sonrası hasarlı binalarda çatlaklar arttı! 

Naci Görür'den Manisa ve Van depremleri açıklaması! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den flaş açıklama: O ilde 7 şiddetinde deprem olabilir!

 


Geri Dön