25 / 04 / 2024

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de yaşanan depremlerle ilgili açıklama yaptı.



Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de yaşanan depremlerle ilgili bazı önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son dönemlerde yapılan yatırımlarla dikkat eçeken  İzmir  Menderes'te bugün 4,3 ve 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yürekleri ağıza getiren depremlerin 30 Ekim tarihinde yine İzmir'in Seferihisar ilçesinde kaydedilen sarsıntıdan farklı bir fayda gerçekleşti belirtildi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Sözbilir, Anadolu Ajansı muhabirine Ege Bölgesi'nde bugün 3 şiddetinden büyük peş peşe 4 depremin meydana geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir den İzmir depremi açıklaması!

Menderes'te yaşanan depremlerin, Gümüldür ve Tuzla fayına yakınlığıyla dikkat çektiğini söyleyen Hasan Sözbilir, "30 Ekim'deki depremden sonra çok sayıda artçı deprem olmuştu. Ancak bu deprem 30 Ekim'deki depremden farklı bir fayda gerçekleşti. Bu yeni bir deprem." şeklinde konuştu.

Yine denizin içerisinde de çok sayıda fay olduğunu ve bir kırılma yaşandığını dile getiren Hasan Sözbilir, yaşanan artçıların artık etrafındaki fayları da tetiklediğini bildirdi.

Bugün yaşanan depremlerin olumsuzluk teşkil edip etmeyeceği ile ilgili olarak da konuşan Hasan Sözbilir, "Bu büyüklükteki depremler herhangi bir olumsuzluk oluşturmaz. Sadece sarsıntı hissettirir." dedi.

 

Yunanistan depremi İzmir depremini tetikleyebilir!


Geri Dön