27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Yeni deprem Balıkesir'de olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Yeni deprem Balıkesir'de olabilir!

Dün yaşanan Manisa Kırkağaç depremini değerlendiren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir'in Sındırgı bölgesine dikkat çekti. Ercan, Sındırgı'da 6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti...



Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Manisa Aksihar depremi hakkında konuştu. Manisa’nın Akhisar ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan depremi değerlendirirken “Akhisar-Manisa arasındaki gerginlik M5,4’lük depremle boşalmadı. Daha başka depremler olabilir” diyen Övgün Ahmet Ercan, bu kez Balıkesir’in Sındırgı ilçesi için deprem uyarısı yaptı.

Sözcü gazetesinden Latif Sansür'ün haberine göre, deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Manisa Kırkağaç'ta meydana gelen deprem sonra açıklama yaptı. Ercan, "Eğer yeni bir deprem beklentisi olursa, bunun Sındırgı dolayında olması beni şaşırtmaz. Sındırgı'da son olan büyük deprem 1969'da M6,1'dir. Buradaki toplam gerginliğin ancak M6'dan büyük bir depremle boşalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır" şeklinde uyardı.

Ercan bölgede 6 şiddetinde deprem beklendiğini açıkladı.

Dün saat 14:26’da Manisa Kırkağaç’ta yaşanan depremi değerlendiren Prof. Dr. Ercan, şu şekilde konuştu:

-7 ile 9 km derinde granit katmanı içinde olan M4,8-M5,1 ilk deprem yaklaşık 4 km lik bir kırık oluşturmuştur. Kırık düzlemi çalışmalarına göre sağ doğrultu atımlı bir kırık işlemiştir. Bu bölgede kırıklar küçük olduğundan büyük depremler üreterek bir vuruşta gerginliği boşaltamamaktadır.

-Depremler ile depremcikler Akhisar’ın kuzeyinde, Balıkesir yolu boyunca uzanan iki ana kollu kırıklar boyunca birbirleriyle birleşir biçimde oluşmaktadır. Son depremle birlikte, kırılma Balıkesir-Sındırgı dolayında Simav kırığıyla kesim yerine ulaşmıştır.

SINDIRGI’YA DİKKAT ÇEKTİ

Deprem uzmanı, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni depremi Sındırgı bölgesinde beklediğini vurgulayarak, “Sındırgı, Türkçe bir sözcük olup, ‘çok kırıklı yer’ demektir. Eğer yeni bir deprem beklentisi olursa, bunun Sındırgı dolayında olması beni şaşırtmaz. Sındırgı’da 1969’da meydana gelen büyük deprem M6,1’dir. Buradaki toplam gerginliği ancak M6’dan büyük bir depremle boşalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır” diye konuştu.

Naci Görür: Sıradaki büyük deprem Kahramanmaraş Türkoğlu'nda olabilir! 

Bingöl Karlıova'dan Hatay Amanoslar'a kadar fay hattı tehlike altında!

Prof. Dr. Naci Görür: Doğu Anadolu Fay hattı uyandı!

Deprem uzmanları uyardı, gözler Ege’de!

 


Geri Dön