19 / 04 / 2024

Profesyonel tesis yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri!

Profesyonel tesis yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri!

Elektronik Güvenlik Sistemleri Satış ve Pazarlama Direktörü Umut Tuğsavul, profesyonel tesis yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o haber...



Elektronik Güvenlik Sistemleri Satış ve Pazarlama Direktörü Umut Tuğsavul, profesyonel tesis yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Capital'de yer alan o haber...

Tesisler, insanların bir arada yaşadıkları ve çalıştıkları mekanlardır. Tesislerde yaşamın başlamasıyla birlikte; Yönetim, Fiziki Güvenlik, Elektronik Güvenlik Sistemleri, Bakım, Temizlik, Finans vb. sistemler bir arada çalışmaya başlar. Tam da bu noktada Tesis Yönetiminin önemi ortaya çıkar. Zira Tesis Yönetiminin amacı; tesiste yaşam koşullarını günlük ihtiyaçlar doğrultusunda iyileştirerek yaşamın devamlılığının sağlanması için insan, mekan, hizmet ve teknoloji faktörlerini en uygun şekilde harmanlayarak tesislerdeki yaşam kalitesini arttırmak ve bu kalitenin sürekliliğini sağlamaktır.

Bilindiği gibi ABD’li Psikolog Abraham Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde de “Güvenlik İhtiyacı” fiziksel ihtiyaçlardan sonra ikinci sırada yer alır ve insan fiziksel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra güvenlik ihtiyacını nasıl karşılayacağıyla ilgilenir. Bu nedenle ben, tesislerde kullanılan Elektronik Güvenlik Sistemlerinin, Tesisler ve Tesis Yönetim Firmaları için önemine değinmek istiyorum Elektronik Güvenlik Sistemleri başlığı altında; Kamera Sistemleri, Geçiş Kontrol Sistemleri, Hırsız ihbar Sistemleri, Video interkom Sistemleri, Yangın İhbar ve Söndürme Sistemleri, Turnike ve Bariyer Sistemleri, Plaka Tanıma Sistemleri, Xray Tarama Sistemleri, Metal Kapı Dedektörleri, Araç Altı Tarama Sistemleri, Bekçi Tur Sistemleri, Acil Seslendirme, Anons Sistemleri ve bu sistemlerle beraber çalışan yazılımları sayabiliriz.

Profesyonel tesis yönetimi ve elektronik güvenlik sistemleri!

Elektronik Güvenlik Firmaları her bir tesis özelinde ihtiyaç duyulan güvenlik düzeyini belirler, Elektronik Güvenlik Sistem ve Ürünleri ile güvenliği maksimize etmek için çalışır.

“Yangın ihbar Sistemleri” tüm tesislerde olmazsa olmazdır. “Geçiş Kontrol Sistemleri (kartlı geçiş, parmak izi, yüz tanıma sistemleri)” bir kişinin, topluluğun ya da aracın belirli bir alana girişini kontrol etmek, tanımlanan yetkilere göre girdiği alanda hareketini izlemek, izinsiz hareketler için ilgili birimlere uyarı göndermek için kullanılır. “Hırsız İhbar Sistemleri” ile tesislere izinsiz girmek isteyen kişilere karşı güvenliği sağlarken “Kamera Sistemleri", tesislerin ve çevrelerinin 7/24 izlenmesini ve kayıt altına alınmasını sağlar. “Video Analiz Sistemleri” ile tüm tesis ve çevresinde güvenlik maksimize edilebilir. “Video İnterkom Sistemleri” ve “Akıllı Ev Sistemleri” ile de tesislerde yaşayan insanların yaşamları kolaylaşıyor. Araçların giriş yaptığı yerler için ise Araç Altı Tarama Sistemleri, Plaka Tanıma Sistemleri, Bariyer Sistemleri ve Otopark Sistemleri kullanılıyor. Tüm bu sistemlerle beraber çalışan yazılımlar, güvenlik sistemleriyle ilgili raporlar alınmasını sağlayarak Tesis Yönetim Firmalarına büyük destek sağlar.

Elektronik Güvenlik Firmalarının ortak amacı; “Elektronik Güvenlik Sistemleri ve Ürünleri” ile tesislerde güvenliği, dolayısıylg yaşam kalitesini en üst noktaya çıkarabilmek, tesislerdeki yaşamın “Güvenli Şekilde Sürekliliğini” sağlayabilmektir. Zira “güvenli ve konforlu bir yaşam her bireyin hakkıdır”.

 

Bina yapmak kadar onu işleyen mekanizmaya dönüştürmek de önemli!


Geri Dön