24 / 04 / 2024

PROSteel 2012 için Otobüs Terminali tasarlayacaklar!

PROSteel 2012 için Otobüs Terminali tasarlayacaklar!

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann tarafından düzenlenen ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan 12. PROSteel Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışmasına başvurular başladı



Öğrenciler bu yıl Otobüs Terminali Tasarımı başlığında, çelikle yapılan tasarımlara yeni soluk getirmek için yarışacaklar

Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencilerini bir ekip olarak birlikte çalışmaya teşvik eden, çelikle tasarım sürecinde pratik yapmalarını sağlayan, çalışma hayatlarına bir ön hazırlık olan yarışmada; 1inci, 2nci ve 3üncülük ödülünün yanı sıra Borusan Mannesmann Özel Ödülü de verilecek.

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann tarafından düzenlenen, çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirmek, mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla bu yıl 12.si düzenlenen PROSteel 2012 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışmasına başvurular başladı. Yarışmada bu yılın konusu küçük ölçekteki yerleşmelerin ihtiyacına cevap verecek, modüler düzende tasarlanmış çelik taşıyıcılı bir Otobüs Terminali olarak belirlendi.

Yapı dünyasının bilgi merkezi olarak 42 yıldır hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi, (YEM) organizasyonuyla gerçekleştirilecek yarışmanın ana sponsorluğunu, Borusan Mannesmann Boru Sanayi üstlenirken, yarışmanın ödülleri ise Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından verilecek.

Yarışmanın seçici kurulunda Yrd. Doç. Dr. İpek Yada AKPINAR (Yüksek Mimar, İTÜ Mimarlık Fakültesi), Yakup HAZAN (Yüksek Mimar, Yakup Hazan Mimarlık), Cem İLHAN (Yüksek Mimar, TeCe Mimarlık), Dr. Selçuk İZ (İnşaat Yüksek Mühendisi, İz Mühendislik), Yaşar MARULYALI -Jüri Başkanı - (Yüksek Müh. Mimar, UMO Mimarlık), Prof. Dr. Hasan ŞENER (Yüksek Müh. Mimar, İTÜ Mimarlık Fakültesi) ve Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI (İnşaat Yüksek Mühendisi, YÜ Mühendislik Fakültesi) bulunuyor.

PROSteel 2012 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması Katılımı

Yarışmaya katılacak ekip üye sayısında bu sene sınırlamaya gidilerek en çok 5 kişilik takımların oluşturulması şart koşuldu.  Ekipte Türkiye ve KKTC Üniversitelerinden en az bir mimarlık ve bir inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi olması da ayrıca göz önünde bulundurulması gereken şartname maddelerinden. Bu sene farklı olarak, her yarışma takımı, herhangi bir Türkiye ve KKTC üniversitesinin bir mimarlık ve bir inşaat mühendisliği fakültesi öğretim elemanından danışmanlık alabilecek. Bir takımın en fazla biri mimarlık biri de inşaat mühendisliği fakültelerinden olmak üzere iki öğretim elemanı danışmanı olabileceği belirtilen yarışmada isteyen öğrenciler, www.prosteel.org sitesinde bulunan mesaj panosuna mesaj bırakarak da ekip oluşturabiliyor olacaklar. Yarışmaya son başvuru tarihi 2 Mart 2012, projelerin ise en geç 23 Mart 2012de Yapı-Endüstri Merkezine teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmanın sonuçları 2 Nisan 2012 tarihinde www.prosteel.org web sitesinde açıklanacak. Ödüller ise 27 Nisan 2012de Yapı-Endüstri Merkezinde düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

PROSteel 2012 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışmasında birinci olacak ekibe 5.500 TL, ikinci ekibe 3.500 TL ve üçüncü ekibe ise 2.500 TL tutarında para ödülü verilecek. Bu ödüllerin yanı sıra tasarımlarında ağırlıklı olarak Borusan Mannesmann ürünü kullanan ekiplerden birine 5.000 TL tutarında Borusan Mannesmann Özel Ödülü verilecek. İlk üç dereceye giren ekipler de bu özel ödülün sahibi olabilecek.


Geri Dön