29 / 03 / 2024

Prysmian Group'tan Avrasya Tüneli projesine özel kablo!

Prysmian Group'tan Avrasya Tüneli projesine özel kablo!

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'ne özel kablo üretti.





Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group, Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birleştirecek olan Avrasya Tüneli Projesi'ne özel kabb üretti. Tünei inşaatında kullanılan Tünel Açma Makinesi'nin elektriğ, Prysmian Group imzalı kablo ile sağlanıyor. 


Türkiye'de ulaşımdan inşaata birçok aianda kabio tedarığınde bulunan Prysmian Group Türkiye, yine önemli bir projede etken rol oynuyor. Temeli 2011 yılında atılan, toplam uzunluğu 14.6 kilometrelik bir güzergahı kapsayan Avrasya Tüneli Prpjesf nde tünei kazı işlemleri için kuiianılan makineye elektrik akımı sağlayan kablo. Prysmian Group'un İtalya tesislerinde özel olarak üretildi. Türkiye'de bir ilk şuan. 


çift katlı Avrasya Tünelini, otomobil ve minibüsler kullanacak. Avrasya Tüneli Projesi nin uzunluğuna denk geien kablo, proje tamamlanana kadar kullanılacak. Proje için özel olarak üretiien kablo, esneklik, darbelere ve birden çok kez sanlıp açılmaya dayanıklılık gbi özeiiıkienyle öne çıkıyor. 1 milyar 245 milyon 121 bin dolar yatînmia hayata geçirilecek oian Avrasya Tüneli boyunca kullanılan kablo. 11 barlik basınç dayanımı ile dünyada ikinci sırada yer alan tünel açma makinesine uygun olarak tasarlandı. 


Dünyada ve Türkiye'de benzer birçok projeye kablo tedanğinde bulunan Prysmian Group'un son örnekleri arasında  Marmaray  AyrıiıkçeşmeÜsküdar ve Yenikapı-Sirkeci arasında yer alan tünelleri ve Gerede Tünelleri yer alıyor. Prysmian Group. Türkiye'nin ilkleri arasında yer alan projelere özel üretimlerini sürdürüyor. 


'Türkiye'yi Yarınlara Bağlıyoruz..." misyonu kapsamında ülke çapında önemli projelerde yer alan Prysmian Group Türkiye, geleceğe yatırımı sürdürüyor. Türkiye çapında ulaşımdan inşaata birçok alanda faaliyetlerine devam ederken, ülkenin yannları için yeniliklere imza atıyor. 


Prysmian Group Türkiye Özel Kablolar Satış Direktörü İlhan Öztürk projede yer almalarından dolayı duydukları mutluluğu ifade ederken şu sözlere yer verdi:" Prysmian Group Türkiye olarak öze! üretim gerektiren kablolar alanındaki başanlarımıza bir yenisini daha ekledik. Yer altı projelenne sağladığımız kabloların yanı sıra bu tıp büyük projelerde kullanılan özel makinelere enerji sağlayan kablolar da üretiyoruz. Türkiye'de her gün büyüyen inşaat sektöründe teknikler gelişirken biz de Prysmian Group Türkiye olarak yeni trendlere uyum sağlayarak ürün yelpazemizi geliştirmeyi sürdürüyoruz" 


Emine KALYON-Son An Gazetesi


Geri Dön