16 / 04 / 2024

Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla hizmete açıldı!

Radisson Blu Hotel & Spa İstanbul Tuzla hizmete açıldı!

Dünya çapında 105’i aşkın ülkede aktif olan ve küresel ölçekte çok hızlı bir büyüme gösteren Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla" açıldı...



Dünya çapında 105’i aşkın ülkede aktif olan ve küresel ölçekte çok hızlı bir büyüme gösteren Carlson Rezidor Hotel Group’un Türkiye’deki aktif dokuz otelinden biri olan, İstanbul’un ilk SPA oteli “Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla” kentin gürültüsünden uzakta, İstanbul’un tatil tadındaki yeni şehir oteli olarak konumlandı. 


55 bin metrekarelik alan üzerine inşaa edilen otel, Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakın konumu, tam donanımlı SPA merkezi ve özenle tasarlanmış iç mimarisi ile hızlı gelişim gösteren Tuzla'ya da önemli oranda deger kattı.


30 Mayıs Cuma günü düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ile bir araya gelen Rezidor Hotel Group Türkiye ve Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla’nın üst düzey yöneticileri, otelin Tuzla’da yer almasının, Anadolu yakasının hızla gelişmekte olan iş ve yaşan destinasyonlarından Sabiha Gökçen Havalimanı ve çevresine yakın olması nedeniyle tercih ettiklerini belirtti. Rezidor Hotel Group Türkiye, Gürcistan, ve Kazakistan Bölge Direktörü Sonja Dive-Dahl konuya ilişkin değerlendirmesinde: “Rezidor Hotel Group’un İstanbul’daki ilk Spa oteli olarak Tuzla’yı tercih etmesinin nedenleri arasında bu bölgenin İstanbul'un gelişmekte olan ve cazibe merkezi olarak değerlendirilen bir bölgede yer almasını gösterebiliriz.” dedi. Dive-Dahl, Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla’nın en yüksek kaliteye ve en ileri teknoloji konferans salonlarına sahip bir şehir oteli aynı zamanda şehir içerisinde ancak şehrin gürültüsünden uzakta benzersiz bir Spa oteli olduğunu ifade etti.


Tuzla’nın ilk Spa oteli olan Radisson Blu Hotel & Spa  Istanbul Tuzla’nın yatırımı Turkol Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., tasarımı ise ünlü mimar Tuncay Çavdar ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.


Radisson Blu Hotel & Spa  Istanbul Tuzla’nın yatırım ve inşaatını gerçekleştiren Turkol Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. Radisson Blu projesi Genel Müdürü Can Sezgin yapılan yatırımın değerinin 70 milyon Euro olduğunu belirtti.


4 ay gibi kısa bir süredir faaliyet gösteren otelin yıl sonu hedefleriyle ilgili konuşmanın gerçekçi olmayacağını ifade eden Sezgin, hali hazırda otelin yüzde 37 oranında bir doluluk ile hizmet verdiğini,  sene sonuna kadar ise bu oranın yüzde 50 civarında olmasını beklediklerini dile getirdi.


İstanbul’un en büyük Spa oteli


Aynı zamanda Radisson Blu markasının İstanbul’daki ilk Spa oteli olan Radisson Blu Hotel & Spa  Istanbul Tuzla’nın Genel Müdürü Özgen Sağınç ise otelin  özellikle Spa özelliği ile öne çıktığına işaret etti.


Sağınç, “Otelimizin içerisinde, 4000 metrekarelik alana konumlanmış olan Spa & Wellness merkezimiz, huzur ve dinginliği; özenle tasarlanmış iki katlı tepari suitleri, kapalı yüzme havuzu ve performans havuzlarının yanı sıra, merkezimizin tam ortasında bulunan doğal bitkilerle donatılmış Zen Bahçesi içerisinde sunuyor” dedi.


İstanbul’un yanı başında tatil fırsatı sunuyor


Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla çağdaş bir anlayışla dekore edilmiş 26 suit de dahil toplam 249 odası ve 572 misafir kapasitesi ile hizmet veriyor. Otel; balkonlu ferah odaları, içerisinde Türk Hamamı ve sauna bulunan birbirinden şık teraslı suitleri, dev Spa merkezi, muhteşem açık havuzu ve enfes lezzetler sunan restoranları  ile şehir içindeki tatilin yeni adresi...Otelin 4000 metrekarelik alan üzerine konumlanmış Spa merkezinde gün ışıgı alan kapalı havuz ve performans havuzu, fitness merkezi, birbirinden ferah masaj ve bakım odaları, saunalar, aroma buhar odaları, Türk hamamları, özel havuzlu Spa suitleri, eğlenceli macera tüneli ve Zen Bahçesi bulunuyor.


Toplantılar artık daha rahat!


Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla 3300 metrekare alan ve iki ayrı kat üzerine kurulu toplantı odaları ile toplantı oteli olarak da iddiasını sürdürüyor. 580 metrekarelik ikiye bölünebilir Tuzla Balo Salonu, geniş fuaye alanına sahip 600 kişilik toplantılara ev sahipliği yapabilecek Teoman Ermete Konferans Salonu, 30 metrekare ile 260 metrekare arasında değişik büyüklüklere sahip 9 ayrı toplantı odası ile hizmet veren otel yaz aylarında havuz başı etkinlikleri için de oldukça ideal bir otel olarak tercih ediliyor. Toplantı odalarında; son teknoloji ile donatılmış ekipmanlar, ücretsiz kablosuz internet baglantısı, modern havalandırma ve aydınlatma sistemleri bulunuyor.


Geri Dön