26 / 04 / 2024

Ragıp Buluç: Atakule park olsun!

Ragıp Buluç: Atakule park olsun!

Mimarı, başkentin simgesiyle ilgili isteğini açıkladı. Yıkımının durdurulmasına ilişkin yargı kararı bulunmasına karşın tadilat işlemleri süren başkentin simgelerinden Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç, "Bölgenin park olmasını istediğini" dile getirdi.



ANKARA - Yıkımının durdurulmasına ilişkin yargı karan bulunmasına karşın tadilat işlemleri süren başkentin simgelerinden Atakule'nin mimarı Ragıp Buluç, "Bölgenin park olmasını istediğini" dile getirdi. Buluç, parkın planım ücretsiz yapabileceğini de dile getirdi. Atakule'nin özelleştirilmesinin ardından etrafındaki dükkân bölümleri yıkılarak yerine yenilerinin yapılması işlemi mimarının onayı olmaksızın başladı.


 Çankaya Belediyesi'nin inşaat ruhsatı vermemesi üzerine Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü'nden bu ruhsat almadı. Ardından Mimarlar Odası'nın da desteğiyle mimar Buluç, yargıya başvurdu. Yargı, mimann telif hakkı gerekçesiyle yıkım işlemini durdurdu. Ancak yıkım işlemini yapan firma, kendilerine ulaşan bir bildirim olmadığı gerekçesiyle yıkım işlemini sürdürüyor. 


 Cumhuriyet'in sorularını yanıtlayan mimar Ragıp Buluç, yıkımın sürmesinin bürokratik gecikmelere bağlı olduğunu söyledi. Buluç, "Birkaç gün içinde durdurma karan ellerine uluşacaktır ve yıkım durdurulacaktır" dedi. Atakule'nin Kuğulu Park gibi Ankara'nın sembolü haline geldiğini belirten Buluç, kule dışındaki bölümlerin yıkılarak halka açılmasını istediğini söyledi. Buluç, bölgenin yeşil alan olarak düzenlenmesi durumunda planım ücretsiz çizebileceğini kaydetti. Buluç, kulenin mimarının halen hayatta olmasına karşın yeni bir mimarla çalışılmasını da kendisine yapılmış "saygısızlık" olarak nitelendirdi. 


 Cumhuriyet  Ankara 


Geri Dön