26 / 04 / 2024

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Erdoğan, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'ndeki programın ardından Zeytinburnu'nda Merkezefendi Şehir Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Burada gençlerle sohbet eden Erdoğan, daha sonra seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkezefendi'deki Zeytinburnu Belediyesince yaptırılan kütüphanenin örnek olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bay İnce bunu iskambil oynanan yer zannediyor, okey oynanan yer zannediyor. Bay İnce, gel de bak bakalım, bu kıraathanenin manası nedir biliyor musun? Okuma evi. Biz gençliğimizin okuma alışkanlığını artırmak için şehir kütüphanelerini, şehir kıraathanelerini artırma noktasında adımı attık. Şimdi projelerimiz hazırlanıyor. Fakat Zeytinburnu'nun bu projesi de gerçekten güzel bir proje. İnşallah bunları tüm Türkiye'de yaygınlaştıracağız." dedi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 5 milyon kitabın bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'nin yapıldığını, İstanbul'da da Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Biz neslimizi kitaba yöneltmenin gayretindeyiz." dedi. 

Her ilçede en az bir tane şehir kıraathanesi olacağını belirten Erdoğan, 7'den 70'e herkesin buradan yararlanacağını, internet, çay, kahve, kek olacağını, bunlardan ücret de alınmayacağını söyledi. 

 


Geri Dön