19 / 04 / 2024

Çankırı'daki uçak kütüphane 4 ayda tamamlanacak!

Çankırı'daki uçak kütüphane 4 ayda tamamlanacak!

Çankırı Belediyesince satın alınan uçuş ömrünü doldurmuş " Airbus A 300 tipi " yolcu uçağının kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor. Yürütülen çalışmaların 4 ayda tamamlanması planlanıyor.




Çankırı Belediyesince satın alınan uçuş ömrünü doldurmuş Airbus A 300 tipi yolcu uçağının kütüphaneye dönüştürülmesi için çalışmalar sürüyor


Çankırı Belediyesince satın alınan uçuş ömrünü doldurmuş Airbus A 300 tipi yolcu uçağının kütüphaneye dönüştürülmesi için yürütülen çalışmaların 4 ayda tamamlanması planlanıyor.


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "18 Ayda 18 Proje" kapsamında bir firmadan satın alınan 375 yolcu kapasiteli uçağın iç dizayn çalışmalarına devam edildiğini söyledi.


Uçağın parçalar halinde kente getirildiğini ve Esentepe mevkisindeki arazide montajının yapıldığını hatırlatan Dinç, kütüphanenin çocukların hayal dünyasına uygun tasarlanacağını vurguladı.


- "Kitap okuma oranı artacak"


Dinç, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerine işaret ederek, "Yavrularımızın iyi eğitim alması ve kitap okuma alışkanlığı kazanmasını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda okullarımıza yaptığımız kütüphanelerimizin yanında çocuklarımızın ilgisini artıracak yeni kütüphaneler de inşa ediyoruz. İddia ediyorum ki çalışmalarımız tamamlandığında çocuklarımızın kitap okuma oranı artacak" diye konuştu.


Uçak kütüphanenin iç tasarımı için 3-4 ay gerektiğini anlatan Dinç, şunları kaydetti:


"Uçağımızın zeminine Çankırı'nın uydudan çekilmiş fotoğrafları koyacağız. Bunun yanında kokpit bölümünü de yeniden inşa edeceğiz. Ömründe hiç uçağa binmemiş yavrumuz, Çankırı'nın üzerinde uçuyormuş gibi hissedecek. Dış cephede de çocuklara hitap edecek tasarım planlıyoruz."


AA


Geri Dön