26 / 04 / 2024

Rasim Kahraman İzmir'e tam teşekküllü hastane sözü verdi!

Rasim Kahraman İzmir'e tam teşekküllü hastane sözü verdi!

İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı, hayırsever işadamı, Ak Parti İzmir 1. Bölge milletvekili aday adayı Rasim Kahraman, milletvekili seçildiğinde yapacaklarına dair önemli açıklamalar yaptı.



2006 yılından bu yana Ak Parti teşkilatlarında görev alan, geçmiş dönem il genel meclis üyesi,  İzmir  Mardinliler Vakfı Başkanı, Ak Parti izmir 1. Bölge milletvekili aday adayı Rasim Kahraman, gazetemiz köşe yazarı Salih Erkek'e önemli açıklamalarda bulundu. 


Şahsım olarak sizi uzun yıllardır tanıyorum. izmir'de uzun zamandır esnaflık yapıyorsunuz. Bunun haricinde dernek başkanlığı yaptınız, Kadifekale'ye de büyük katkılarınız oldu, Türkiye'nin en büyük ikinci sivil bayrağını birlikte, sizin de büyük katkılarınızla oraya diktik. Hayırsever biri olduğunuz için izmir'de Mardinliler Vakfı'm kurdunuz ve kurucu başkanlığını hala yürütüyorsunuz, insanlara, özellikle de durumu olmadığı için okuyamayan yavrulara katkılarınız oluyor. Bunca çabanızın dışında da yıllardır siyasetin içerisindesiniz, çeşitli kademelerde önemli görevler aldınız. Şimdi de milletvekili olma yolunda aday adayı oldunuz, Kendinizden biraz bahseder misiniz? 


Memleketim olan Mardin'den 1994 yılında izmir'e geldim. O zamandan beri esnaflık yapıyorum, izmir'in belli semtlerinde işyerlerini var. izmir'e yerleştiğim sene Refah Partisi'ne üye kaydımı yaptırdım. 

1999-2006 yılları arasında il yönetiminde görev üstlendim. 2002 yılında da o zamanki Saadet Partisi'nde izmir'den milletvekili adayı oldum. 2006 senesinde AK Parti'ye üye oldum ve ilçe yönetimine girdim, 2009 yılında da Konak ilçesinden II Genel Meclis Üyesi seçildim, 2014 yılma kadar bu görevi yürüttüm. Sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarımdan bahsedecek olursak; 2003 yılında Mardinliler Demeği'ne girdim, 2006 yılında başkanı oldum ve 2006 yılından 2012 yılma kadar bu demeğin başkanlığını devam ettirdim. Daha sonra da bildiğiniz üzere İzmir Mardinliler Vakfı'm kurduk ve kurucu başkanlığını hala daha devam ettirmekteyim. 


Biliyorsunuz biz halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla çalışmalar yürütüyoruz. 

Kadifekale'ye geçecek olursak... Bildiğiniz üzere orada yaşayan vatandaşların %80'i hemşerimiz, onlarında birçoğu bizim gibi Mardin'den göçen insanlar. Onlara katkı koymak açısından sizin başkanlığını yürüttüğünüz Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Demeği yönetiminde görev aldım. 

Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın maddi manevi katkıları, bizlerin özverili çalışmalın sayesinde birlikte güzel çalışmalar yürüttük, Kadifekale'yi tekrar izmirlilere kazandırdık. Birçok projemizde vardı ki belediyenin engellemeleri sebebiyle askıda kaldı. Kadifekale'den Agora'ya teleferik istedik, seyir teraslan yapılmasını önerdik ama maalesef her seferinde Büyükşehir Belediyesi'nin engeline takıldık. Kadifekale konusunda Büyükşehir bize hiçbir zaman samimi olmadı. Kale halkı için 13 demek temsilcisi ve 8 muhtarla birlikte başkanlığını yürüttüğüm bir komisyon oluşturduk. 

Vatandaşlar mağdur olmasın istedik ama dediğim gibi biiyükşehir bize hiçbir zaman, hiçbir anlamda samimi davramnadı. 


• Sayın Başkanım İzmir halkı için ne gibi hedefleriniz var? 

Benim bu zamana kadarki önceliğim her daim gariban, mazlum halk olmuştur; bundan sonra da onların refahım arttırabilecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Doğulu, Batılı, Türk, Kürt, Laz, Müslüman, Hıristiyan ayrımı yapmadan, insanların refahı için ihtiyacı olduğunu bildiğimiz ve yetişebildiğimiz herkese yetişmeye çalıştık, bir nebze de olsa yardıma olduk. Rabbim nasip ederde Ankara'ya gidersek onlar için çalışmalarımız artarak devam edecek. Ben köylü çocuğuyum, köylünün, işçinin dertlerini en iyi bilenlerden biriyim. 


• izmir'de gördüğünüz eksiklikler nelerdir? 

Yerel yönetim sorumluluklarmdaki eksikliklerden bahsetmeye kalkarsak burada sabahlamak zorunda kalırız. Ama İzmirli vatandaşlarıma da söylemek istediklerim var. 

Yerel iktidarın yaptıklarını ve yapamadıklarını en iyi gören, bilen onlar, gelecek yerel seçimde ele ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. AK Parti iktidarında sağlık konusunda büyük reformlar yapıldı, eski sıkıntılardan eser yok, ilaç kuyruklan bitti, SSK önünde sıra bekleme son buldu. O kadar ilerlemeler yaşandı ki artık vatandaş telefonla randevu alıp saatinde gidiyor hastaneye. Benim izmirli vatandaşlara da sözüm olsun, nasip olurda Ankara'ya gidersem İzmir'de tam teşekküllü hastane yapılmasını sağlayacağım. 


• 20 yıldan fazladır izmir'de yaşıyorsunuz ama Mardinli olduğunuzu her zaman dile getiriyorsunuz, izmir'de doğululann adayı mısınız? 

4,5 milyon nüfusu olan İzmir'de 1,5 milyon doğulu yaşıyor. Geçen dönem 1,5 milyonluk kısmı temsil edebilecek bir isim mecliste yer almadı ve bu İzmir'de yaşayan doğu ve güneydoğulular tarafından üzüntüyle karşılandı. Hemşerilerimiz sağolsun bizleri kırmadı; kırgın olmalarına rağmen yine de AK Parti'ye oylannı verdi. Geçen dönem içinde aday olmam için çok fazla baskı gördüm ama o dönem düşünmemiştim. 

Şimdi de eşim, dostum, hemşerilerim sağolsun teveccüh gösterdiler ve bu yola onların isteğiyle ve var olan boşluğu doldurmak için girelim. İnanıyorum ki genel merkez yöneticilerimiz bu konuya duyarlı davranacaktır. 


• Nasip olurda seçilirseniz izmir için ilk önergeniz ne olacak? 

Bence İzmir'in ilk ve acil önceliği kentsel dönüşümün bir an evvel başlamasıdır. Allah korusun bir deprem olursa ne gibi sonuçlanıl oluşacağı hepimizin malumu. Bence bir an evvel genel ve yerel iktidar samimi bir şekilde oturup bu oluşumu başlatmalı. 

Ama üzerine basa basa samimiyet diyorum. 

Büyükşehir'in Kale'den taşıyarak Uzundere TOKİ'ye yolladığı ve bir daha yüzlerine bakmadığı vatandaşlar gibi olmamalı. Herkes sözlerinin arkasında durmalı, halk için elini taşın altına koymaktan çekinmemeli. Dediğim gibi, olurda meclise girersem İzmir için önceliğim kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde başlatılmasına vesile olmak ve tanı teşekküllü bir hastaneye daha kavuşmasını sağlamak. 


• Biraz da ülke politikasmdan bahsedelim Yurdumuzun şu anki önceliği sizce nedir? Neye öncelik verilmesi gerekli? 

Çok can alıcı bir noktaya değindiniz. 

Bildiğiniz üzere Türkiye Cumhuriyeti hükümeti belli bir süredir barış süreci görüşmeleri yürütmekte. Her ne kadar içerde ve dışanda bu süreci sekteye uğratmaya çalışanlar olsa da Allah'ın izniyle başarılı bir şekilde nihayete erecek. Ülkemizin birinci önceliği bence bu yarayı artık sarmak, sonuca ulaştırmak diye düşünüyorum. Ve sonrasındaki önceliğimiz ise yeni anayasa... Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni anayasaya çok ihtiyacı var. Askeri vesayet anayasasından artık kurtulmamız gerekiyor. Bu yolda yürümek içinse güçlü bir kabineye ihtiyacımız var. Bakın geçen senelerde neler yaşandı gördünüz. 

Ağaçlar kastedildi, sebep gösterildi, ortalığı yaktılar, yıktılar, onlarca insanımız, polisimiz zarar gördü. O zamanki süreç içerisinde, o zamanki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Say m Recep Tayyip Erdoğan bazı anlarda yalnız bırakıldı. Ak Parti şu anda Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımız bir kale gibi. Ancak kalenin kapılan da sağlam olmak zorunda. Bende bu kaleyi daha da sağlamlaştırmak için izmir'imizde göreve talip oldum. Ve inanıyorum ki hem İzmir'e hem de partime büyük katkılanm olacak. ,


• Sizce kimler vekil olmalı? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir? 

Parti ayınnaksızın söylüyorum, hangi partiden olursa olsun halka hizmet hakka hizmettir anlayışında olanların, kendi çıkarlarrnı değil halkı düşünenlerin milletvekili olması çok elzemdir. Parlamentodaki 550 vekilin de bu anlayışta olması gerekir. Kendi partim için konuşmak istiyomm, zorlu bir yolculuk geçiriyoruz. Millet yıllardır partimize teveccüh gösteriyor. Artarak devanı eden istikrarlarımız var. Dış güçler Türkiye'de sağlam irade istemiyor ve gördüğünüz gibi hiç kimsenin aklına gelemeyecek oyunları oynadılar, son olarak da 17 ve 25 Aralık operasyonlanyla darbe teşebbüsü yaptılar. 

Çok şükür ki milletimiz artık bu oyunlara gelmiyor. Paralelle mücadele tam anlamıyla devanı ediyor, Allah'ın izniyle de kökü kazınacak. Şimdiki dönemde güçlü ekip kurulurken aynı zamanda partisine oy sağlayacak kazanımlar da göz ardı edilmemeli. Az evvelki sohbetimizde bahsettim, Türkiye'nin çok acil yeni anayasaya kavuşması gerekiyor ve buda çıkartacağımız milletvekili sayısına bağlı. Yeni Türkiye yolunda en büyük öncelik sivil anayasa oluşturmaktır. Ve şahsını olarak bu seçimde AK Parti'nin tek başma iktidarının devanı edeceğine, yeni anayasamızı kendi vekillerimizle yapabilecek sayıya ulaşabileceğimize inanıyorum. 


• Sayın Başkanım son olarak buradan genel merkeze ve izmirli vatandaşlanmıza neler söyleyeceksiniz? 

Ben izmir'i, İzmirlileri yani insanlığı seviyorum. Bu yola izmir'de yaşayan 4,5 milyon insan için çıktım. Nasip olurda Ankara'ya gidersem kimseyi ayırt etmeden kucaklayacak; hizmet üreteceğim. Buradan Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na seslenmek istiyomm. 

Kendileri de uygun görürlerse İzmir'de heııı birinci heııı de ikinci bölgeden, halktan gelen, halkına hak için hizmet etmeyi görev bilmiş insanlardan aday göstermelerini istirham ediyorum. Halkın nabzını tutabilecek, tabana inebilecek, halkın teveccühüne nail olabilecek kişileri heııı partim hem de İzmir için Üstede görmek istiyoraz. 


Başkanını dile getinııeden edemeyeceğim. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğiniz aday adaylık açıklamanızda binlerce insan vardı aıııa gözüme çarpan yüzlerce kadın sizin için oraya gelmişti. Sizlere olan saygılan ve sevgileri gözlerinden okunuyordu. Bu konuda sizi tebrik etmek istiyorum. 

Sağolsunlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan sevenlerimiz var, Allah hepsinden razı olsun. Şöyle de bir şey var ki il başkanımız tarafından açıklaması yapıldı, teşkilat mensuplannın aday adaylığı açıklamalanna katılmaması rica olundu. Ben de bu sebeple teşkilatlardaki dostlarıma sevdiklerime haber vermedim, arada kalmalarını istemedim. 

Ama hepsinin dualanm yüreğimde hissettim. Allah onlardan da razı olsun.


Geri Dön