26 / 04 / 2024

Raşit El Fattan, Crystal Towers'ı Türk mimarlara yaptıracak!

Raşit El Fattan, Crystal Towers'ı Türk mimarlara yaptıracak!

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşit El Maktum’un kayınpederi Musabbeh Raşit El Fattan, cadde kotunda mağazalar, sağlık ve spor tesisleri de olan ‘Crystal Towers/Kristal Kuleler’ projesini Türk mimarlara emanet etti.




Dubai Emiri Şeyh El Maktum ve kayınpederi El Fattah, Cityscape Global 2015 Fuarı’na katıldı.


BİRLEŞİK Arap Emirlikleri’nin (BAE) gökdelenler kenti Dubai’de çok özel iki kule yükseliyor. Dünyanın sayılı zenginleri arasında bulunan Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşit El Maktum’un kayınpederi Musabbeh Raşit El Fattan, cadde kotunda mağazalar, sağlık ve spor tesisleri de olan ‘Crystal Towers/Kristal Kuleler’ projesini Türk mimarlara emanet etti.


Bölgede Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyan Dubai’deki Crystal Towers, çarpıcı ve işlevsel tasarımı ile olduğu kadar, yüklendiği öncü sosyal misyonu ile de dikkatleri üzerinde topluyor. Dubai’nin en gözde arteri sahil yolu ’The Walk’ üzerinde yer alan projenin ana siluetini, biri 30, diğeri 35 katlı bu iki kule oluşturuyor. Yatırımcısı Al Fattan Properties olan Crystal Towers, şehri bünyesinde taşıyan, kentle buluşma kaygısıyla geliştirilen, öncü projelerden biri oldu.

Katar’ın başkenti Doha ve Dubai’de de ofisleri bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık geçtiğimiz hafta Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ve alanındaki en önemli platformlardan biri olan Cityscape Global 2015’te de 12’nci defa yerini aldı. Cityscape Global’de proje hakkında bilgi veren Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklarından Melkan Gürsel, şunları söyledi:


MALZEMELER TÜRKİYE’DEN


“Cam yüzeyle kaplı kuleler, farklı açılarda birbirlerinin manzarasına saygı gösteriyor ve her ikisi de şehrin panoramik görüntüsüne açık ve okyanus vistalarına hakim biçimde yükseliyor. Kuleler için gerekli olan seramiğinden camına, halısından birçok eşyasına gerekli malzemenin yüzde 60’ını Türkiye’den temin ediyoruz. Böylece ülkemize de büyük bir miktarda döviz kazandırmış oluyoruz.”

Cityscape Global’de  Tabanlıoğlu Mimarlık’a iki güzel haber geldi. Melkan Gürsel, “Qent Istinye ile Dubai’de Cityscape Awards 2015’te ödül aldık” açıklamasını yaparken kendisi de 21. Yüzyılda Dünyada tasarım ve mimarlık bağlamında etkili olan 50 yaş altı 50 isimden biri seçildi.


Sözcü


Geri Dön