24 / 04 / 2024

RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekare arazi yatırımı yaptı!

RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekare arazi yatırımı yaptı!

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gayrimenkul yatırım fonları kurmak üzere lisans alan ilk portföy yönetim şirketi olan RE-PIE, 2017'de 1 milyon metrekarelik arazi yatırımı yaptı.



 

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, yedi emeklilik fonunun yatırım yaptığı Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu, doğrudan ve dolaylı 220 bin yatırımcısının kaynakları ile ilk yılında bin dönüm stoğa erişti.


YÜZDE 15'İN ÜSTÜNDE GETİRİ

Bireysel ve kurumsal yatırımcılardan geçtiğimiz 6 ayeda 50 milyon TL fon toplayan RE-PIE, Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu ile Marmara Bölgesi ve Akdeniz bölgesinde muhtelif şehirlerde farklı fonksiyonlarda arsa ve arazi yatırımı yaptı ve yıllık yüzde 15'in üzerinde getiri sağlama hedefini yakaladı.

RİSK DÜŞÜK GETİRİSİ YÜKSEK


RE-PIE Genel Müdürü Hasan Bayhan konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Gayrimenkulde 4.0 dönemini yaşıyoruz. Emeklilik hayatı için konut alıp kiraya verme dönemi geride kaldı. Halk bireysel emeklilik sistemini sevdi ve güveniyor. BES’lerin gayrimenkul getirisine ulaşması için Gayrimenkul Yatırım Fonları en düşük risk ve en yüksek getiri sağlayabilecek araçlar. Bunu görerek RE-PIE gayrimenkul yatırım fonlarını portföylerine katan Bireysel Emeklilik Fonları poliçe sahiplerine arsa-arazi değer artışlarını yansıtacaklar. Münferit gayrimenkul yatırımları yerini farklı fonksiyon ve lokasyonlarda çeşitlendirilmiş gayrimenkul yatırım fonlarına bırakıyor.” 

RE-PIE, 2018'de Avrupa Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Avrasya Gayrimenkul Yatırım Fonlarının ihracını gerçekleştirecek ve Avrasya GYF, Borsa İstanbul’ın Nitelikli İşlem Pazarında işlem görecek.


Gayrimenkul yatırım fonları, faaliyete geçtikleri ilk yıl olan 2017 yılı sonu itibariyle yaklaşık 2.5 milyar liralık hacme ulaştı.

 

 


Geri Dön