26 / 04 / 2024

Recep Altepe: Belediyeler kentsel dönüşümü desteklemeli!

Recep Altepe: Belediyeler kentsel dönüşümü desteklemeli!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Devlet, vatandaş ve özel sektör birlikte hareket etmeli. Belediyeler, vatandaşları kentsel dönüşüm noktasında desteklemeli" dedi.



BURSA'NIN özellikle 17 Ağustos 1999 depreminden sonra oldukça sıkıntılı yapı stoğuyla karşı karşıya kaldığının altını çizen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu da insan hayatı ve can güvenliğini ciddi boyutlarda tehdit etti. Çürük binaları ortadan kaldırmanın tek çözümü, emsal artışı yoluyla kentsel dönüşümdür Vatandaşların eski binaları, en hızlı şekilde yenilenerek daha güvenli, daha modern, daha yaşanılabilir mekanlar oluşturulmalı" dedi. 


Bursa'nın sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir şehir olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin potansiyelinin aktif olarak kullanılabilmesi noktasında kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığını kaydetti. 


Başkan Altepe, topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan Türkiye açısından kaçınılmaz olan kentsel dönüşüm probleminin ise imar planlarında emsal artışına gidilerek çözülebileceğini söyledi. 


DÖNÜŞÜME EMSAL ARTIŞLI ÇÖZÜM 

Büyükşehir Belediyesi olarak benzer bir çalışmayı Bursa'da turizm alanında denediklerini ve yatırımcıları 'emsal artışına giderek' birbirinden nitelikli konaklama tesisleri yapmaya teşvik ettiklerinin altını çizen Altepe, "Bize sunulan her akıllı projeyi destekliyoruz. Eğer bu şekilde hareket edilirse, yerel yönetim olarak her türlü kolaylığı sağlarız ve dönüşüm mümkün hale gelir. Bursamız estetik bir görünüme, vatandaşımız da nitelikli sosyal konutlara kavuşur" dedi. 


VATANDAŞLAR DAHA DUYARLI OLMALI 

Kentsel dönüşüm yapılabilmesi için vatandaşın duyarlı olması gerektiğini kaydeden Başkan Recep Altepe, "Vatandaşlarımız maalesef her işi devletten bekliyor. Devlet gelip yapacak, dairemize karşılık daire verecek, her şey istediğimiz gibi olacak. Böyle bir dünya yok. Bursa'da, kentsel dönüşümde de örnek olacak uygulamayla imar planlarında yüzde 50 emsal artışına gittik. Dönüşümde rant olmaz. Tek kazanan vatandaştır şeklinde konuştu. 


Yeni Akit


Geri Dön