26 / 04 / 2024

Recep Altepe: Daha kaliteli bir yaşam için akıllı belediyecilik şart!

Recep Altepe: Daha kaliteli bir yaşam için akıllı belediyecilik şart!

2'nci Akıllı Belediyecilik Zirvesi, Bursa'da başladı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, daha kaliteli bir yaşamın 'akıllı şehir' kavramıyla birçok noktada kesiştiğini söyledi.



Marmara Belediyeler Birliği'nin, BALKAN TÜRKSİAD, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı işbirliğinde düzenlen ve Turkuvaz Medya Grubu'nun sponsor olduğu 2'nci Akıllı Belediyecilik Zirvesi, Bursa'da başladı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, daha kaliteli bir yaşamın 'akıllı şehir' kavramıyla birçok noktada kesiştiğini söyledi. Altepe, "Akıllı şehirler, ancak akıllı belediyecilik hizmetleriyle hayata geçirilebilir" dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da sağlık kavramının ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma hali olarak tanımlandığını belirterek, her üç kavramın da doğrudan belediyecilik hizmetleriyle bağlantılı olduğunu kaydetti. 


YAPILAR YAŞLANDI 

Bu hizmetler üretilirken, insan faktörünün asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Altepe, hizmetin kim için üretildiğinin unutulmaması gerektiğini belirtti. Altepe, "Yerel yöneticilerden talep edilen hizmet beklentisi her geçen gün artarken mevcut alt yapılar da yaşlanıyor" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön