28 / 03 / 2024

Recep Altepe: Gemlik, değerini bulacak!

Recep Altepe: Gemlik, değerini bulacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik muhtarlarıyla bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında, Gemlik’ in Büyükşehir Belediyesi’ nin gücünü artık daha da fazla yaşayacağını söyledi...




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik muhtarlarıyla bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında, Gemlik’in Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü artık daha da fazla yaşayacağını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Muhtarlar Derneği ve Gemlik Muhtarlar Derneği katkılarıyla düzenlenen Gemlikli muhtarlar buluşması, Atatepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlikli köy ve mahalle muhtarlarına Büyükşehir yasası ve ‘bütünşehir’ uygulamasının sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verdi. Her zaman, kentin her köşesine en güzel hizmeti ulaştırmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Altepe, "Bursa’ya hizmet etmek bir onurdur. Büyükşehir, hizmet vermek için geliyor. Büyükşehir’in gücünü Gemlik de daha fazla hissedecek ve yaşayacak." dedi.


Bursa’nın kırsalda da örnek olacağını ve halkın kazanacağını anlatan Başkan Altepe, Türkiye’de artık taşların yerine oturduğunu belirterek, "Dünyadaki pek çok ülkede çok sıkıntı var. Türkiye’de ise vatandaş tercihini en güzel şekilde yapıyor. Türkiye’nin ve Bursa’nın çok hedefi var, daha yapacak çok işimiz var. Şehirler gelişiyor. Bursa, Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Yerel yönetimlerde çok yol aldık. Biz günü kurtarmak için uğraşmıyoruz, hizmetlerin en iyisinin, en güzel şekilde gerçekleştirilmesi için çabalıyoruz." diye konuştu. 


Başkan Altepe, Bursa için önem taşıyan her konunun Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna girdiğini vurgulayarak, Uludağ’daki çalışmalarla ilgili izinlerin yeni alındığını ve oradaki çalışmaların yaklaşık 3 yılda tamamlanacağını söyledi. Hizmetlerde bereketin yaşandığını ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Bu dönemde, Büyükşehir tarihini aşan hizmetlere imza attık, 5 yılda 25 yıllık iş yaptık. Bursa, her alanda örnek oldu. Bursa ve Bursa’nın projeleri her alanda örnek gösterildi. Altının değerini sarraf bilir. Şehrin, kültür merkezleriyle bilim merkezleriyle ve spor tesisleriyle donatılmasını hedefledik. Şu anda 5 yılda İstanbul’dan fazla spor tesisi yaptık. Bu da gençlerimize sahip çıkıyoruz demek. Bizler, yaptığımız hizmetlerin devamının sağlanması için de gerekeni yapıyoruz."


Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ise Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’e önemli katkıları olduğunu söyleyerek, "Büyükşehir Belediyesi, hizmetleriyle Gemlik ve Bursa’ya adını altın harflerle yazdırdı." dedi. Halkın zaman zaman bazı kesimlerce tedirgin edildiğini anlatan Yılmaz, Gemlik’te yapılan hizmetlerden örnekler vererek, Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyesinin kırsal kalkınmaya en büyük desteği vereceğini söyledi. Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışarak Gemlik’e hizmet ettiklerini ve bundan sonra da Büyükşehir ile el ele vererek daha büyük hizmetleri gerçekleştireceklerini söyledi.


İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de 150 yıldır faaliyet gösteren İl Özel idarelerinin yeni yasayla tarihte kalacağını ifade ederek, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak kıt kaynaklarla önemli işler yaptıklarını söyledi. Akdemir, 30 Mart’ın ardından bölgenin temsili ve yatırım programı hakkında bilgiler vererek, seçimlerden sonra İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin sorumluluğundaki hizmetin artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarının İl Özel İdaresi’nin çok üzerinde olduğunu vurgulayan Akdemir, Büyükşehir’in 2014 yılı yatırım bütçesinin en az 120 milyon TL’sini kırsal kesime harcayacağını, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin yaptığı yatırımların en az 4 katının kırsalda yapılacağını vurguladı. Akdemir, Başkan Altepe’nin kırsala hizmet konusunda hassas davrandığını da sözlerine ekledi.


Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol ve Gemlik Muhtarlar Derneği Başkanı Necmettin Şanlı ile Balıkpazarı Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir ise ilçeye hassasiyeti nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. AK Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantı öncesinde ise Başkan Altepe, Gemlik’te esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön