20 / 04 / 2024

Recep Altepe: Bursa'nın sahilleri Akdeniz'i aratmayacak!

Recep Altepe: Bursa'nın sahilleri Akdeniz'i aratmayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa’da denizin farkına bu dönem varıldığını söyledi...




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı ile 88 kilometrelik sahil bandına sahip olan Bursa’da denizin farkına bu dönem varıldığını, hayata geçirecekleri projelerle Bursa sahillerinin Akdeniz sahillerini aratmayacağını söyledi.


Bursa’da yaşayanların bile düne kadar denizin farkında olmadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi ve kültürel miras ile Uludağ gibi turizm potansiyeli yüksek olan bölgeler gibi sahillerde yaptıkları çalışmalarla Bursa’nın aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu herkese gösterdiklerini kaydetti. BUDO ve deniz uçağı seferleriyle Bursa’nın bir deniz kenti olduğunu Türkiye ve dünyaya gösterdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "Yaklaşık 8,5 kilometrelik Mudanya Güzelyalı sahil düzenleme projemiz ihale aşamasına geldi. Yakında uygulamaları başlatıyoruz. Bunun yanında Karacabey Boğazı Bayramdere mevkiinin tüm doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak projeleri hazırlıyoruz. Mudanya, Tirilye ve Kumyaka bölgesi önemli çalışma alanlarımız olacak. Kurşunlu’yu marinaları ve mendirekleri ile bir liman kenti haline getirecek projelerimizi Maliye Bakanlığı’mızla birlikte hayata geçiriyoruz. Bodrum, Marmaris gibi sahillerimiz değer kazanacak, vizyona kavuşacak. Bu yatırımlarla Bursa deniz turizminden de hak ettiği payı alacak." diye konuştu.


 

Haber Aktüel


Geri Dön