26 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Huzur içinde yaşanabilecek şehirler tasarlıyoruz!

Recep Tayyip Erdoğan: Huzur içinde yaşanabilecek şehirler tasarlıyoruz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerin tarihiyle, mimarisiyle, kültürel birikimiyle bünyesindeki insanların ruhunu, estetik anlayışını, dünya tasavvurunu yansıttığını kaydetti...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihi dokusu ve kültürel kimliğini muhafaza ederek, yeşil alanlarıyla, sosyal tesisleriyle, köprüleri, yolları, altyapı ve üstyapısıyla tabiatla barışık, insana huzur ve güven telkin eden şehirler imar etmenin hedefleri olduğunu belirterek, herkesin huzur içinde hayatını idame ettireceği yaşanabilir şehirler tasarladıklarını bildirdi.


Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şehirlerin tarihiyle, mimarisiyle, kültürel birikimiyle bünyesindeki insanların ruhunu, estetik anlayışını, dünya tasavvurunu yansıttığını kaydetti.


"Şehir medeniyettir, medeniyetin beşiğidir" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 


"Aziz milletimiz, köklü mazisi boyunca büyük şehirler inşa ederek, dünyaya örnek teşkil eden şehirler imar ederek, kendi medeniyet ve kültürümüze sağladığı katkılar kadar, insanlığın ortak mirasına ve dünya medeniyetine de büyük katkılar sağlamıştır. Trakya’dan Anadolu’ya kadar hemen her şehrimiz, insan merkezli kurulmuş, her sokağı, her mahallesi, insanımızın hoşgörüsünü yansıtan anlayışla şekillenmiştir. Hiç kuşkusuz, tarihin derinliklerinden gelen şehir kültürümüz ve medeniyetimiz, son birkaç yüzyıl içinde çok önemli tahribata uğramış; plansız, kontrolsüz betonlaşma, kadim şehir kültürümüzü adeta yutma, yok etme noktasına getirmiştir."


Hükümet olarak, medeniyetin aynası olarak gördükleri şehirleri yeniden inşa ve ihya etmenin mücadelesini verdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:


"Hedefimiz, şehirlerimizin tarihi dokusunu, kültürel kimliğini muhafaza ederek, yeşil alanlarıyla, sosyal tesisleriyle, köprüleri, yolları, altyapı ve üstyapısıyla tabiatla barışık, insanımıza huzur ve güven telkin eden şehirler imar etmektir. Buna mukabil, şehirlerimizin sahip olduğu donanımla, dünyanın diğer şehirleri arasında itibarlı bir yere sahip olması, her bir şehrimizin kendi potansiyelini yansıtması, marka değerini artırması da hedeflerimiz arasındadır. Biz, çocuğundan yaşlısına kadar herkesin huzur içinde hayatını idame ettireceği yaşanabilir şehirler tasarlıyoruz. Bu amaçla, ülkemizin dört bir yanında başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesini ciddiyetle uyguluyor, şehirlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. 


Bu düşüncelerle 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün şehircilik bilincini yükseltmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."


AA


Geri Dön