25 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan kaç lira kira ödüyor?

Recep Tayyip Erdoğan kaç lira kira ödüyor?

Başbakan Erdoğan'ın oğullarının evinde kiracı olması şaşırttı



AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki 7 milyon dolarlık villada kiracı olduğunu açıkladı. Çelik'in bu sözlerinin ardından villanın Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğulları Burak ve Bilal Erdoğan'a ait olduğu ortaya çıktı. Gündeme bomba gibi düşen haber vatandaşların da kafasını karıştırdı. Yani Başbakan Erdoğan, yıllarca besleyip büyüttüğü oğullarına her ay kira ödüyormuş. Şimdi vatandaş Başbakan Erdoğan'dan şu soruların yanıtını bekliyor:
■ Başbakan o villaya ne kadar kira ödüyor?

Vergi veriyorlar mı?
■ Yasaya göre, 550 TL üzerindeki kira bedellerinin bankaya yatırılması gerekiyor. Peki Başbakan, ödediği kiralar karşılığında aldığı banka dekontlarını saklıyor mu?

■ Burak ve Bilal, babalarından aldıkları kira karşılığında gelir vergisi ödüyorlar mı? Kira alırken, vicdanları sızlıyor mu?

Arınç "Villaları savunmam" dedi, ihale gökçek'e kaldı

AKP, Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü villa polemiğinin sıkıntısını yaşıyor. Tartışmanın başlamasından sonra hemen iktidar kanadında, Kılıçdaroğlu'na verilecek cevaplar için dosya oluşturuldu. Hazırlanan dosya, Başba¬kan Yardımcısı Bülent Arınç'a gönderildi. Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Arınç'a "Kılıçdaroğlu'na çık sen cevap ver" talebinde bulundu. Akçeli işler konusunda mesafeli duran ve AKP içinden yolsuzluğa bulaşan bir çok ismi açıkça eleştirmesi ile bilinen Arınç, "Villa tartışmasına ben girmek istemiyorum" diyerek Başbakan'ı bu konuda savunmak istemedi. İş  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökcek'in üzerinde kaldı
Sözcü


Geri Dön