29 / 03 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan müteahhitlere seslendi: Gelin bizlere okullar yapın!

Recep Tayyip Erdoğan müteahhitlere seslendi: Gelin bizlere okullar yapın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 şehir hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şehir hastanelerinin 11 yıl önceki hayali olduğunu söyledi. Erdoğan: "Müteahhitlere sesleniyorum; gelin bizlere okullar yapın" dedi




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 şehir hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, şehir hastanelerinin 11 yıl önceki hayali olduğunu söyledi. Erdoğan, temeli atılan hastanelerin sadece bulundukları illere değil, diğer şehirlere de hizmet vereceklerini ifade etti. Haliç Kongre Merkezi'nde 'Sağlık Bakanlığı Kamu-Özel İşbirliğiyle Gerçekleştirilecek Şehir Hastaneleri Projesi'nin tanıtım ve imza törenine katılan Başbakan Erdoğan, yaptıkları bazı yatırımların yargı tarafından engellendiği için geciktiğini ifade etti. Erdoğan, "Bugün burada, 14 şehir hastanesinin, yani 24 bin 407 hasta yatağı kapasiteli 79 hastane ve bir halk sağlığı kurumunun inşasına aynı anda start veriyoruz. Bu 14 ilimizde kurulacak hastaneler, sadece bu şehirlerimize değil, çevrelerindeki diğer şehirlere de hizmet verecekler. Bizzat bunlara 'şehir hastanesi' adını vereceğiz. Bunların bir işlevi olacak. Çevre şehirlere de bunlar hizmet verecek. Şimdi 14 ilimize şehir hastanesi inşa ediyoruz, ancak 24 ilimiz bundan istifade edecek. Kısacası bugün, sağlıkta yeni ve tarihi bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Tıpkı kentsel dönüşümler gibi. Bizlere ilkleri yapmak yaraşır. Biz ilklerle övündük. AK Parti iktidar olarak ilklerin temsilcisi olmuştur. Hastane kavramına yeni bir boyut kazandırıyoruz. Şehir hastaneleri projesi, esasen bu kardeşinizin 11 yıl önceki hayaliydi." diye konuştu.


'MÜTEAHHİTLERE SESLENİYORUM: OKUL YAPIN'

Eğitim alanındaki okul açığına da değinen Erdoğan, "Biz AK Parti olarak ilkokul, orta, lise, üniversite niçin bunlarda da kamu özel işbirliğini gerçekleştirmeyelim? Müteahhitlere sesleniyorum; gelin bizlere okullar yapın. Okul açığımızı kapatalım. Yavrularımız eğitimde de sağlıkta da bu açıkları gidermiş olsun. Şimdi burada sağlıkta bu adımı atan müteahhit firmalarımız eğitim de de bu adımı atarlar. Eğitimdeki özellikle fiziki mekan açığımızı da süratle kapatmış oluruz." dedi.


Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "2007 yılında bakanlık bünyesinde Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı'nı ihdas ederek bu konuyla ilgili gerekli bürokratik organizasyonu kurduk. Mevcut mevzuatın yetersiz kalması üzerine bu yılın Mart ayında bu konuyla ilgili müstakil bir de kanun çıkardık. Böylece, daha önce Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararlarının gerekçelerini de ortadan kaldırmış olduk. Türkiye, hizmet üretmenin, proje üretmenin, icraat yapmanın sadece imkanlar bakımından değil, zihniyet bakımından da, maalesef fevkalade zor olduğu bir ülke. Öyle zihniyetler var ki biz meydan düzenlemesi yapacaksınız birileri önünüzü kesebiliyor. Bu yasamanın içinde olan milletvekili olabiliyor. Sizin yeşille ilgili yaptıklarınız kimsenin dikkatini çekmez. Bakıyosunuz bunu AK Parti iktidarı yaptığı için istemezük diyorlar. Nelerin önüne geçmediler ki? Birinci, ikinci köprüde bunu yaptılar. Allah'tan Marmaray'ı göremediler de  Marmaray  bitti. Fakat yapacağız, isteseler de istemeseler de yapacağız. Biz Maramaray'ı yabancı devlet başkanlarına gösterdiğimizde hayran kalıyorlar. Bütün bunlar insan için. Biz insan için varız. Demokrasi insan için var. Din ne için var? İnsan için var."


Ülkeye ve millete hizmet aşkını hiçbir zaman kaybetmediklerini söyleyen Erdoğan, "Ama biz tüm engelleri aşa aşa, azmimizden, heyecanımızdan, kararlılığımızdan hiçbir şey kaybetmeden bugüne kadar geldik. Türkiye'deki değişim heyecanı, dönüşüm heyecanı, hizmet azmi statükoya galip geldi. Kimi alanlarda belki biraz zaman kaybettik ama hedeflerimizden asla şaşmadık. Ülkemize, milletimize hizmet aşkımızı asla kaybetmedik. Biz milletimize aşığız, sevdalıyız. Bizim bu sevdamızı kimse engelleyemez. Gelişmiş ülkelerin vatandaşları hangi haklara sahipse, hangi imkanlara sahipse, daha iyisini, daha kalitelisini, daha güzelini inşallah biz de kendi halkımıza, kendi vatandaşımıza temin ediyoruz ve edeceğiz." ifadelerini kullandı.




Türkiye


Geri Dön