24 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan, Saklıbahçe'ye taşındı

Recep Tayyip Erdoğan, Saklıbahçe'ye taşındı

Terör örgütlerinden sık sık ölüm tehditleri aldığı bilinen Başbakan Erdoğan, güvenlik zafiyeti nedeniyle Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki evinden, yüksek duvarlarla çevrili Kısıklı Saklıbahçe Sitesi'ndeki tripleks villasına taşındı



Başbakan Tayyip Erdğan İstanbul Üsküdar'daki evinden Çamlıca Kısıklı'daki tripleks villasına geçti. Erdoğan Ailesi 5 günden bu yana, yaklaşık 6 aydır yerleşime hazır bekletilen villada kalıyor. Başbakan Erdoğan'ın eşi ve kızıyla birlikte taşındığı Kısıklı Saklıbahçe Evleri'nde kardeşi Mustafa Erdoğan, büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan, kızı Esra Erdoğan Albayrak ve kızkardeşi Vesile İlgen de aileleri ile birlikte oturuyor. Başbakan Erdoğan'ın büyük oğlu, kardeşi ve kızkardeşinin eşi Ziya İlgen'in birçok ticari faaliyette de ortaklıkları bulunuyor. Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan da Saklıbahçe'nin sakinleri arasında Başbakan Erdoğan anneler gününde kardeşi Mustafa Erdoğan'la birlikte oturan annesini ziyaret ederek elini öpmüştü.

6 AYDIR HAZIRDI

Ergenekon soruşturması kapsamında sık sık yurt içinden ve yurt dışından tehditler aldığını ifade eden Erdoğan'ın güvenliği, Emniyet Mahallesi'ndeki binanın fiziki koşulları nedeniyle tam olarak sağlanamıyordu. Başbakanlık yetkilileri Emniyet Mahallesi'nin sakinlerinin de aşırı güvenlik nedeniyle sıkıntı yaşadığına dikkat çekiyorlardı. Erdoğan tüm bunları gözönüne alarak Çamlıca'daki villayı hazırlatmıştı. Villanın alınmasının ardından Erdoğan Ailesi ile Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kardeşlerinin de 20 yıldır oturduğu Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki 7 katlı apartman satışa çıkarılmıştı.

YÜKSEK DUVARLAR

Erdoğan, yaklaşık 5 gün önce yıllardır oturduğu mahallesinden ayrılarak Kısıklı'daki tripleks villaya tam olarak yerleşti. Kısıklı'daki villanın etrafı yüksek duvarlarla çevrili. Hiçbir noktadan Erdoğan'ın kaldığı ev görülemiyor. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü villanın girişine dışarıdan görünmeyecek şekilde güvenlik noktaları ve kameralar yerleştirdi.

YÜZME HAVUZU AİLEYE ÖZEL

M&M İnşaat tarafından yapılan deniz manzaralı villaların her birine 1-1.5 milyon dolar fiyat biçiliyor. Toplam 10 adet villadan oluşan Saklıbahçe Evleri'nde Erdoğan ve yakınlarının oturduğu 5 villa diğerlerinden ayrıldı. Dört bir yanı yüksek duvarlarla çevrili sitenin sakinleri Erdoğanlar'ın bulunduğu bölüme geçemiyor. Erdoğan Ailesi'nin 5 tripleksine ait bir kapalı yüzme havuzu inşa edilmiş. Çocuklar ve torunlar için de küçük bir oyun bahçesi var.

Umut TÜTÜNCÜ/Gazete Habertürk
 

 


Geri Dön