18 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binasının açılışı gerçekleşti.



Rize'de yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açılışta konuşma yapan Erdoğan, yaklaşık 6 aylık bir aranın ardından bugün bir kez daha ana-baba ocağı, ata yurdu Rize'de olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Erdoğan, fırsat olması halinde Ayder Yaylası'ndaki çalışmaları da yerinde göreceğini belirterek, dağlara delerek düz ettikleri Ovit Tüneli'ndeki son durumu da yerinde görmek istediğini belirtti.

"İftihar ettiğimiz düzeye geldi" 

Yakında gövde betonu bitecek olan Yusufeli Barajı inşaatını da yakından takip ettiklerini aktaran Erdoğan, bu barajla enerjide, sulamada devasa bir adımın atılmış olacağını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

"Rize'ye kadar gelmişken, adımızı taşıyan üniversitemizi ziyaret etmemek ve buradaki gelişmelerin heyecanını sizlerle paylaşmamak mümkün olmazdı." diyen Erdoğan, bugün hizmete alacakları Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Çayeli Eğitim Fakültesi'nin ek binalarının üniversiteye, şehre ve gençlere hayırlı olması yönünde temennide bulundu.

Bu eserlerin, üniversitelere kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, Rize'de yaklaşık 70 yıllık geçmişi olan yüksek öğrenim noktasındaki yapılaşma altyapısını 2006'da üniversite ile taçlandırdıklarını hatırlattı.Büyük bir kadirşinaslık örneğiyle sonradan isminin verildiği üniversiteye her türlü desteği sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, bugün artık 25 fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitüsü, 2 bini aşkın akademik ve idari kadrosu, 18 bini bulan öğrenci sayısıyla üniversitenin iftihar ettikleri bir düzeye geldiğini vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruldu!

 


Geri Dön