25 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı Saklıbahçe'deki evi oğullarının!

Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı Saklıbahçe'deki evi oğullarının!

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'daki villaları çok tartışıldı. Kısıklı Saklıbahçe'deki 7 milyon dolarlık lüks villaları, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirileriyle bir kez daha gündeme taşındı



Havuzu, özel güvenliği olan ve etrafı yüksek duvarlarla çevrili 5 villayla ilgili eleştirilere cevap, geçtiğimiz hafta AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik, "Erdoğan o villada kiracı" dedi.

İnşaatı yakın dostu yaptı
Cumhuriyet Gazetesi'nden İlhan Taşçı'nın haberine göre ise Başbakan'ın oturduğu villanın sahibi oğulları. Villaların inşaa edildiği arazi, Mustafa Kemal Atatürk döneminin bakanlarından Yusuf Kemal Tengirşenk'in torunları Tayyibe İlter ve Meryem Çiçek Tünger'e aitti.

5 villadan biri çocuklara gitti
Başbakan Erdoğan'ın çocukluk arkadaşı olan Mehmet Gür'ün sahibi olduğu MM Proje İnşaat Şirketi, bu arazide villa yaptı. Anlaşma uyarınca yapılan villalardan 6'sını İlter ve Tünger'e verdi, geriye 5 villa kaldı. Başbakan Erdoğan'ın oğulları Ahmet Burak Erdoğan ve Necmeddin Bilal Erdoğan, 25 Ağustos 2006 tarihinde 1 Milyon TL ödeyerek villalardan birinin sahibi oldu. Tapuda ise iki kardeş yarı yarıya ortak gösterildi.

Enişte de komşu oldu
Erdoğan'ın ticaret ortağı kız kardeşi Vesile Erdoğan'ın eşi Ziya İlgen de bu villaya ortak oldu. Başbakan Erdoğan'ın çocuklarının A-l blokta yer alan villasının yanındaki A-3 numaralı villayı da Ziya İlgen 25 Ağustos 2006 tarihinde satın aldı.

Başbakan Erdoğan'ın serveti nasıl arttı?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, siyasette zenginleşme örneği olarak gösterdiği villalar dikkatlerin Başbakan Erdoğan'ın mal varlığına çevrilmesine neden oldu. Cengiz Semerci, Gazeteporftaki yazısında Erdoğan'ın 2009 ve 2010 yıllarındaki servet artışına dikkat çekti. Erdoğan'ın 2009 yılı mal varlığına göre banka hesaplarında 1 milyon 361 bin TL ve 120 bin dolar var. (Toplam 1 milyon 540 bin TL) 2010 yılındaki mal varlığına göre (hiçbir gayrimenkulünü satmamasına rağmen) bankadaki parası 2 milyon 366 bin liraya çıkıyor ve bir de 500 bin TL alacağı bulunuyor. Erdoğan'ın parasının bir yılda nasıl yüzde 70 arttığı ise merak ediliyor
Sözcü


Geri Dön