25 / 04 / 2024

Regnum Sky Tower, Y kuşağı'na göz kırpıyor!

Regnum Sky Tower, Y kuşağı'na göz kırpıyor!

Başkent Ankara'da "mutlu ofis" konsepti ile hayata geçirilen Regnum Sky Tower, Y kuşağının işi, sosyal hayatı ve sporu bir arada yürütme beklentilerine karşılık vermeyi hedefliyor.



İş yaşamında tüm geleneksel alışkanlıkları değiştiren ve yerleşik kalıpları yıkan Y kuşağı, "özgür ve esnek ofislerde işi, sosyal hayatı ve sporu bir arada yürütmek istiyor. Ankara'da "mutlu ofis" konsepti ile hayata geçirilen Regnum Sky Tower, Y kuşağının iş yaşamındaki bu beklentilerine karşılık vermeyi hedefliyor. 


Y kuşağı, bağımsız olmayı seviyor, özgürlüğüne düşkün. Farklı düşünenlere karşı fazla eleştirel olsa da önceki kuşakların tersine bir arada olma fikrine yatkın. Sosyalliğe önem veriyor, internet teknolojilerini aktif kullanıyor. Zeki ve aynı anda birden fazla iş yapmaya yatkın. İş hayatında geleneksel alışkanlıkları tersine çevirip, tüm yerleşik kalıpları zorluyor. Bu kuşak, mesai saatleri ya da kurallardan çok yapılan işi önemsiyor. İş saatinden çok işe odaklı. İşyerinin bir demirbaşı değil de işin bir parçası olmayı yeğliyor. Y kuşağı iş, sosyal hayat ve sporu bir arada yapmak istiyor. Eski kuşakların spontane sürdürdüğü verimsiz alışkanlıkları sorgulayıp değiştirebiliyor. Masaüstü telefonların kullanım ömrünün bittiği görüşünde. Yüzde 60'ı iş yerinde kendi cihazını kullanıyor. Her açıdan farklı bir profil sergileyen Y kuşağı, "esnek ve özgür ofisler" istiyor. İletişimi en üst düzeye çıkaran "get together" buluşma mekânları; iş arkadaşları ve farklı bölümler arasında bilgi alışverişi, çalışan motivasyonu, verim ve aidiyet hissini artıran kafeteryalar, küçük mutfaklar, rahat oturulan alanlar ve yüksek konsantrasyonlu çalışma mekânları, Y kuşağının iş hayatındaki olmazsa olmazları. 


Ankara'da "mutlu ofis" konseptinde hayata geçirilen Regnum Sky Tower, işte bu trendi yakalamayı hedefliyor. 150 metre yüksekliğindeki Regnum Sky Tower, kapalı yüzme havuzundan, şehir manzaralı gezi terasına, restorandan spor merkezine, sinemadan 2 bin 500 metrekarelik anti stres bahçesine, squash, playstation, mini golf ve özel misafirlerini ağırlayabileceği "VIP lounge ile çalışanı işin bir parçası yapmayı amaçlıyor. 


Proje ortaklarından Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, çalışan mutluluğunun iş verimine etkisine dikkat çekerek, işi ve performansı canlandırmanın yolunun, özgür, esnek ve "eğlenceli ofislerden geçtiğini söylüyor. 


Küçük ofislerde, sıkışık oturmanın toplantı verimini düşürdüğü, bunun da Y kuşağına göre olmadığına işaret eden Özcan, şu bilgileri veriyor: "Regnum Sky Tovver'da etkili sunumlar ve toplantılar için özel olarak planlanıp her detayın düşünüldüğü dört farklı toplantı salonu var. 


Toplantılara renk katacak mini golf sahasını da işte başarı için akılcı bir yol olarak düşündük. Regnum Sky Tower'a özgü bir başka imkân ise eğlence odası. Bu da iş yoğunluğundan bunalmış çalışanı rahatlatmak, kafasını boşaltıp dikkatini yeniden toplamasını sağlamak amacıyla film izleyebileceği, fotoğraf bakabileceği, oyun oynayabileceği ya da uzanıp kafasını dinleyebileceği bir bölüm olarak düşünüldü. Regnum Sky Tower'ın 75 m yükseklikteki Happy Hour Lounge'ı da çalışanlar arasındaki uyum ve ekip ruhunu geliştirecek etkinlikler için imkân sunuyor." 


Dünya





Geri Dön