19 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu'ndan Skechers ve Asics markalarına yüzde 25 indirimli ceza

Rekabet Kurulu'ndan Skechers ve Asics markalarına yüzde 25 indirimli ceza

Rekabet Kurulu, piyasada rekabet koşullarını bozan kampanya ve adımlar attığını tespit ettiği spor ayakkabı markaları Skechers ve Asics'e ceza kesti.



Rekabet Kurulu, Olka Spor Malzemeleri AŞ ve Marlin Spor Malzemeleri Ticaret AŞ için verilen kararı internet sitesinden duyurdu. Rekabet Kurulu, rekabete aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle Skechers olarak bilinen Olka Spor Malzemeleri AŞ’ye 7 milyon 442 bin 885 lira ve Asics olarak bilinen Marlin Spor Malzemeleri AŞ’ye de 549 bin 325 lira idari para cezasına çarptırdı.

Rekabet Kurulu kararına göre, 14 Mart’ta söz konusu şirketler hakkında 4054 sayılı Rekabetin Kornuması Hakkında Kanun'un 4. maddesinde yer alan, "Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır" kararını ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik açılan ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri ciddi ve yeterli bularak soruşturma başlatılmasına karar verdi.

 Rekabet Kurulu ndan Skechers ve Asics markalarına yüzde 25 indirimli ceza

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön