18 / 04 / 2024

Rengin İnşaat iflas mı ediyor?

Rengin İnşaat iflas mı ediyor?

Alan İnşaat’ın sahibi Metin Alan ve Güleryüz Nalburiye’nin eski ortağı Erhan Güleryüz tarafından kurulan Rengin İnşaat'ın bir süredir ekonomik kriz içinde olduğu belirtildi. İddialara göre, firma borç yüzünden şantiyelerini kapattı.



Alan İnşaat’ın sahibi Metin Alan ve Güleryüz Nalburiye’nin eski ortaklarından  Erhan Güleryüz tarafından kurulan Rengin İnşaat'ta ekonomik kriz yaşanıyor. İzmit'te proje üreten firma kötü yönetim, inşaat maliyetlerinin artması ve konuta talebin azalması nedeniyle ödeme güçlüğü çekiyor.

Şantiyelerini kapatıyor

Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre firma, SGK bitişiğinde bulunan kaba inşaatı bitmiş “konut-işyeri” projesini bir başka şirkete devretti. Başiskale'deki Panaroma 4 projesinin inşaatını durduran firma şantiye alanını kapattı. İddialara göre firma, bu projesini de devretmek için müşteri arıyor ancak alıcı çıkmıyor.

37 çek

Rengin İnşaat'ın bu zamana kadar toplam 1 milyon 700 bin liralık tutarınki projesi için 37 çek yazıldı. Şirketin, piyasada vadesi gelmemiş birçok çekinin olduğu öğrenildi. 

65 milyon liralık borç

Rengin İnşaat'ın piyasaya 60-65 milyon liralık borcunun olduğu belirtiliyor. Borçların ne kadarı bankalara, ne kadarı kişilere bilinmiyor.

Firmanın projeleri:

- Alan Panorama 1
- Alan Panorama 2
- Alan Panorama 3
- Güleryüz Panorama 4
- Suit Panorama
- Panorama Çarşı
- Çarşı Yapı
- Panorama 3 Villalar


Geri Dön