28 / 03 / 2024

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1'e indi!

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1'e indi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 31749 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşüren karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 31749 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete yayımlandı: Gıdada KDV oranını yüzde 1 e indi!

Merakla beklenen kararda şu ifadelere yer verildi: "Ekli 'Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasına, 3065 sayılı Katma Deger Vergisi Kanununun 28. maddesi gereğince karar verilmiştir" 

Karar için tıklayın

Türkiye Ekonomi Modeli açıklandı! Altın, faturalar, enflasyon... İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön