26 / 04 / 2024

RIBA Uluslararası Ödülü için 30 bina açıklandı!

RIBA Uluslararası Ödülü için 30 bina açıklandı!

Birleşik Krallık Mimarlar Enstitüsü (RIBA - The Royal Institute of British Architects), ilk uluslararası mimarlık yarışması olan RIBA Uluslararası Ödülü için yarışacak 30 binayı açıkladı.



Birleşik Krallık Mimarlar Enstitüsü (RIBA - The Royal Institute of British Architects), ilk uluslararası mimarlık yarışması olan RIBA Uluslararası Ödülü için yarışacak 30 binayı açıkladı. Yarışmada Türkiye'den mimar Emre Arolat'm yaptığı Büyükçekmece'deki Sancaklar Camii var. 


Kısa bir süre önce hayatını kaybeden ünlü mimar Zaha Hadid'in Azerbaycan'daki Haydar Aliyev Kültür Merkezi ve Hong Kong'daki Jokey Kulübü İnovasyon Kulesi olmak üzere iki eserinin bulunduğu yarışmada Çin'den bir hastahane, güncel sanat merkezi, Hollanda'dan bir kültür evi, Vietnam'dan anaokulu, Şili'den kütüphane, Katar îslam Araştırmaları Merkezi, Fransa Uluslararası Birinci Dünya Savaşı Anıtı yer alıyor. 


50 ülkeden başvurunun yapıldığı yarışmada jüri üyeleri 20'den fazla ülkeye ait 30 binayı bu yaz ziyaret edecek. İlk olarak en iyi 20 binanın belirleneceği yarışmada, daha sonra büyük jüri tarafından sonbaharda ziyaret edilecek 6 finalist seçilecek. Mimarlık alanında uluslararası başarı standartlarını belirleyen yarışmayı, Lord Richard Rogers liderliğindeki uzman bir panel değerlendirecek. Yarışmayı kazanan proje ise Aralık 2016'da açıklanacak. 




Yeni Hayat Gazetesi



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Aralarında Türkiye'den EAA - Emre Arolat Architecture'a ait, İstanbul Büyükçekmece'deki Sancaklar Camii projesinin de yer aldığı, RIBA Uluslararası Ödülü'nün sahibi olmak için yarışacak 30 bina, bu yaz RIBA jüri üyeleri tarafından ziyaret edilecek. Sonuçları bu yılın aralık ayında belli olacak yarışmayı, dünyaca ünlü mimar Lord Richard Rogers liderliğindeki uzman bir ekip değerlendirecek. 


Cumhuriyet


Geri Dön