23 / 04 / 2024

RIBA Uluslararası Ödülü son durum

RIBA Uluslararası Ödülü son durum

Birleşik Krallık Mimarlar Enstitüsü (RIBA - The Royal Institute of British Architects), ilk uluslararası mimarlık yarışması olan RIBA Uluslararası Ödülü için yarışacak 30 binayı açıkladı.

Ford Otosan açıkladı! Transit Custom, “2024 Uluslararası Yılın Ticari Aracı” oldu

Ford Otosan’ın Yeniköy Fabrikası’nda üretimi yapılan yeni nesil Ford Transit Custom, ilk uluslararası ödülünü Avrupa’nın en prestijli ticari araç fuarlarından Lyon’da gerçekleşen Solutrans fuarında aldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi'ne uluslararası ödül!

Hava Kent Yapı Kooperatifi imzasıyla hayata geçirilen “Hava Kent Arnavutköy Taşoluk-2 Projesi” European Property Awards 2022’de “Architecture Multiple Residence” (Toplu Konut Mimarisi) kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Mimar Ahmet Vefik Alp’in Gebze ‘Bilimkent’ projesine uluslararası ödül!

Osmangazi Köprüsü Gebze ayağında inşaatı yarım bırakılan Mimar Ahmet Vefik Alp imzalı Bilimkent projesi uluslararası bir ödül daha aldı.

Taşkent Uluslararası Havalimanı’na ‘Gümüş Madalya’ ödülü!

GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Taşkent Uluslararası Havalimanı Amerika menşeli mimarlık ödülü International Design Awards 2019’da ‘’Mimari Tasarım’’ kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünü kazandı.

Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'na uluslararası ödül!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu, dünyanın önemli mimarlık yarışmalarından olan AEC Excellence Awards’da ödül kazandı.

Taşkent Uluslararası Havalimanı'na Honorable Mention ödülü!

GMW Mimarlık tasarımı Taşkent Uluslararası Havalimanı, Amerika menşeli mimarlık ödülü Architecture MasterPrize 2019’da “Ulaşım Projeleri” kategorisinde “Honorable Mention” ödülüne sahip oldu.

Gölbaşı Millet Bahçesi'ne uluslararası ödül!

Ankara'nın da Gölbaşı ilçesinde uygulamasına başlanan Gölbaşı Millet Bahçesi Projesi, ABD'de gerçekleşen En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı.

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.

Folkart projelerine uluslararası 3 ödül!

Folkart’ın Çeşme’de hayata geçirdiği 2 projesi uluslararası alanda 3 ayrı ödül kazandı. 

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na dünyanın en prestijli ödülü!

Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülü geldi..

Mimar Cüneyt Darı'ya Uluslararası A' Tasarım Ödülü!

Türk mimar Cüneyt Darı, İtalya'da düzenlenen Uluslararası A' Tasarım Yarışması'nda  "Selectum Dreams Hotel" projesi ile ödül aldı.

Dülger İnşaat, Uluslararası Yapı Ödülünü aldı!

Dülger İnşaat, Dünya çapında 95 ülkede 7 bin 500’den fazla üyesi olan Kürel Ticaretin Liderleri Kulübü tarafından sektörün oskarı olarak kabul edilen Uluslararası Yapı Ödülünün sahibi oldu. 

RIBA Uluslararası Ödülü son durum Haberi

RIBA Uluslararası Ödülü son durum

Birleşik Krallık Mimarlar Enstitüsü (RIBA - The Royal Institute of British Architects), ilk uluslararası mimarlık yarışması olan RIBA Uluslararası Ödülü için yarışacak 30 binayı açıkladı. Yarışmada Türkiye'den mimar Emre Arolat'm yaptığı Büyükçekmece'deki Sancaklar Camii var. 


Kısa bir süre önce hayatını kaybeden ünlü mimar Zaha Hadid'in Azerbaycan'daki Haydar Aliyev Kültür Merkezi ve Hong Kong'daki Jokey Kulübü İnovasyon Kulesi olmak üzere iki eserinin bulunduğu yarışmada Çin'den bir hastahane, güncel sanat merkezi, Hollanda'dan bir kültür evi, Vietnam'dan anaokulu, Şili'den kütüphane, Katar îslam Araştırmaları Merkezi, Fransa Uluslararası Birinci Dünya Savaşı Anıtı yer alıyor. 


50 ülkeden başvurunun yapıldığı yarışmada jüri üyeleri 20'den fazla ülkeye ait 30 binayı bu yaz ziyaret edecek. İlk olarak en iyi 20 binanın belirleneceği yarışmada, daha sonra büyük jüri tarafından sonbaharda ziyaret...