25 / 04 / 2024

Gölbaşı Millet Bahçesi'ne uluslararası ödül!

Gölbaşı Millet Bahçesi'ne uluslararası ödül!

Ankara'nın da Gölbaşı ilçesinde uygulamasına başlanan Gölbaşı Millet Bahçesi Projesi, ABD'de gerçekleşen En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması'nda birincilik ödülünü aldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından birinci 100 günlük eylem planı kapsamında 81 ilde hayata geçirilmesi planlanan Ankara'nın da Gölbaşı ilçesinde uygulamasına başlanan Gölbaşı Millet Bahçesi Projesi, ABD'de gerçekleşen En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması'nda birinci oldu.

Ankara'da Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Gölbaşı için planlanan Millet Bahçesi Projesi, ABD'nin Dallas kentinde 18-20 Temmuz'da düzenlenecek 4. Uluslararası Sürdürülebilir Yapılar Sempozyumu kapsamındaki "En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması"nda "Sürdürülebilir Peyzaj" kategorisinde birinci oldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mogan ve Eymir Gölleri arasında bulunan 75 hektarlık alanda yapımı tamamlanacak Gölbaşı Millet Bahçesi Projesi'nin ödülü, 19 Temmuz'da Dallas'da gerçekleşecek sempozyumun galasında verilecek.

- Doğal yaşama uyumlu malzemeler kullanılacak

Ödül alan projede Millet Bahçesi'nin yapımında kullanılacak doğal malzemeler dikkati çekerken, çalışmaların Güney  Ankara  Ekolojik Koridoru'nu tamamlayan geçiş bölgesinde, sulak alanın ekolojik dinamiklerine ve bu bölgede yaşayan kuşların üreme alanlarına zarar vermeyeceği belirtildi.

Etkinlik ve spor alanlarının bulunduğu proje kapsamında kuş gözlem kuleleri, 3,5 kilometre yeşil yürüyüş yolu, 5,5 kilometre bisiklet yolu, dinlenme alanları ve millet kıraathanesi yer alıyor.


Geri Dön