20 / 04 / 2024

Çorlu’ya Millet Bahçesi ve kentsel dönüşüm müjdesi!

Çorlu’ya Millet Bahçesi ve kentsel dönüşüm müjdesi!

Bir dizi programa katılmak ve incelemede bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çorlu'ya millet bahçesi ve kentsel dönüşüm müjdesi verdi.



 

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, “Çorlu'da eski Devlet Hastanesinin olduğu alan, bu alan 30 dönüm bir alan sizin de gördüğünüz gibi şehir merkezinde oldukça önemli bir lokasyonda. Bu alanı da Millet Bahçesi yapmak üzere Çorlu'muza kazandıracağız. Burada gençlerimiz ve yaşlılarımız vakit geçirecekler. Her türlü sosyal faaliyeti burada rahatça yapabilecekler. Bunun dışında da yine içinde bir Millet Kıraathanemiz olacak. Bu kıraathanede gençlerimiz kitap okuyacaklar, internet alabilecekler ve burada vakit geçirebilecekler. Bunun da Çorlu'muza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Benzer bir projenin Tekirdağ’ın merkez ilçesinde de yapılacağını belirten Bakan Kurum, “Diğer bir projemizde yine Tekirdağ'da Çanakkale Şehitleri’nin olduğu alanda yine Millet Bahçesi yapacağız. Onun da çalışmalarını Valiliğimiz hızlı bir şekilde sürdürecek ve bu projeyi de en kısa zamanda Tekirdağ'a kavuşturacağız” diye konuştu.

Çorlu’da yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları

Çorlu’da halk arasında Kore Mahallesi olarak anılan bölgede kentsel dönüşüme yönelik çalışma başlattıklarını da söyleyen Bakan Kurum, “Yine burada Çorlu ilçemizde Kore Mahallesi adı altında bilinen mahalleye ilişkin de Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattı. Burada görüşmeler yapacağız bu görüşmelerde, vatandaşın da içinde olduğu vatandaşın da rızasının alındığı bir dönüşüm projesini kısa bir sürede inşallah hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Kentsel dönüşümü sırasıyla yapacağız”

Kentsel dönüşümün başka bölgelerde uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Bakan Kurum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, deprem ülkesiyiz ülkemizin her yerinde dönüşmesi gereken yaklaşık 5 milyon konut var. Bu konutları öncelik sırasına göre tüm ilçelerde tüm şehirlerimizde dönüştüreceğiz. Tabii burada yapacağımız dönüşümde, yeni yapacağımız konutların yerel mimariye yerel alt yapıya uygun gerçekten yatay yapılaşmış konutlar olması gerekiyor. Dönüştürdüğümüz konutların örnek projeler olması gerekiyor. Bunları sırasıyla yapacağız” dedi.


Geri Dön