24 / 04 / 2024

Millet Bahçeleri ve kentsel dönüşümle yeni bir dönem!

Millet Bahçeleri ve kentsel dönüşümle yeni bir dönem!

Eyüpsultan mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 245 bin riskli konut ve iş yerinin yıkıldığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüpsultan mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmaları için 245 bin riskli konut ve iş yerinin yıkıldığını açıkladı.

"ÇOK DAHA BÜYÜK BİR REKORA İMZA ATACAĞIZ"

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, ''İstanbul'u hep birlikte şahlandıracağız'' diyen Erdoğan, Eyüpsultan bugüne kadar hep yanımızda yer aldı. Özellikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma verdiğiniz destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bu seçimlerde çok daha büyük bir rekora imza atacağız. Büyükşehirde Binali Yıldırım kardeşim ve Eyüpsultan'da Deniz Köken kardeşimle el ele vermek suretiyle İstanbul'u hep birlikte şahlandıracağız. Binali Yıldırım kardeşimizi zaten anlatmaya gerek yok. İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda İDO'da Genel Müdürümdü. Başbakan olduğumda Ulaştırma Bakanı olarak beraberdik. Daha sonra Başbakan, daha sonra TBMM'nin Başkanı oldu. 

Geçen seçimde finali Eyüpsultan'da yapmıştık. Bu defa ikinci ilçe ziyaretimizi Eyüpsultan'a yapıyoruz. Buradan Beyoğlu - Kasımpaşa'ya geçeceğiz ve orada bir  TOKİ  programı yapacağız'' ifadelerini kullandı. 

"RAMİ KIŞLASI'NI KÜTÜPHANE YAPIYORUZ"

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Erdoğan, ''Kentsel dönüşüm çalışmaları için 245 bin riskli konut ve iş yerini yıkarak İstanbul'u hem depreme hem geleceğe taşıdık. Şimdi Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri ile yeni bir dönem başlatıyoruz. Marmaray'dan Avrasya Tüneli'ne, İstanbul -  İzmir  ve Kuzey Marmara otoyollarından 475 km'yi bulan bölünmüş yollara kadar ulaşıma çözüm getirecek pek çok projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de üç katlı tünel ve Kanal İstanbul ile metro hatları olmak üzere gündemimizde daha pek çok proje var. 15 km'lik Habipler - Topkapı tramvay hattını, Silahtarağa Tüneli'ni hizmete aldık.

Rami Kışlası'nı biliyorsunuz. İnşallah nasıl Ankara'da Külliyemizde Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi'ni yaptıysak, Rami Kışlası'nı da kütüphane yapıyoruz. 6 milyon cilt kitaba sahip olacağız. Orada atölyeler oluşturacağız. Hattatlar yetiştireceğiz. Rami Kışlası'nda benim esnaflığım var, çalıştım orada. İki etabı bitti, şimdi üçüncü etabın ihalesini yapıyoruz. Çeşitli semtlere 9 adet köprü ve kavşak inşa ettik. 

İstanbul Fatih İmam Hatip'i bitirdikten sonra bizi o zaman üniversiteye almıyorlardı. Bitirdikten sonra okuduğumuz derslerden bize fark ders imtihanı dediler. 6 dersi Eyüpsultan'da geldim verdim, öylece üniversiteye girme şansı yakaladım. Bir yerde de demek ki diplomasi Eyüp Sultan olan bir Cumhurbaşkanınız var'' dedi.

"TAPU SORUNUNU BÜYÜK ORANDA ÇÖZDÜK"

Tapu sorunun çözüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Attığımız adımlarla tapu sorununu büyük oranda çözdük. Biz işimizi biliyoruz, yol haritamız var, talimat verilmiştir. Allah'ın izniyle o da bitecektir. 274 bin metre doğal gaz hattı döşedik. Eskiden bodruma in oradan kömür taşı, odun taşı. Anam ne çileler çekti. 

CHP ne demektir? Çöp, çukur, çamur. Şimdi aynı zamanda dördüncüsünü buna ekleyebiliriz; çarpık yapılaşma. 4Ç. Bak şimdi Beylikdüzü çöplük. İzmir körfezi çöplük. Biz Haliç'i nasıl temizledik? O pislikten nasıl temizlediğimizi hatırlıyorsunuz değil mi? Hemen karşı tarafta Sütlüce Mezbahanesi vardı. Neydi? Rezillik. Bağırsakçılar, sakatatçılar oradaydı. Biz belediye başkanlığımızda dedik ki burayı ele alalım. Ne yaptık orayı? Sütlü Kongre Merkezi'' şeklinde konuştu. 


Geri Dön