20 / 04 / 2024

Millet Bahçeleri için 81 ilden 800’ü aşkın talep!

Millet Bahçeleri için 81 ilden 800’ü aşkın talep!

Millet Bahçeleri Projeleri'ne yoğun talep geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Millet Bahçesi kurulması için 81 ilden 800’ün üzerinde talep geldiğini açıkladı.



İlk 100 Günlük ve ikinci 100 Günlük Eylem Planlarında da yer alan Millet Bahçeleri'ne yoğun talep geliyor. İstanbul Başakşehir’de hizmete açılan Millet Bahçeleri için 81 ilin tümünden 800’ün üzerinde talep geldi. 

800’ü aşkın geri dönüş

Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, TBMM Çevre Komisyonu’na bilgi verdi. Varank, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Bakanımız göreve başladıktan sonra tüm illerimize yazı gönderdik. Yazıda ‘Bölgenizde Millet Bahçesi olacak uygun alanları bize bildirin’ dedik. Valilikler, belediyeler, il özel idarelerinden bakanlığımıza 800’ün üzerinde geri dönüş oldu. Bu bildirimler arasında 30 bin metrekare ve üzerinde olan 600 civarında alan tespit ettik.”

TOKİ uyguluyor

Bugün itibarıyla toplam 28 milyon metrekarelik alanda Millet Bahçesi için çalışmalara başlanıldığını kaydeden Varank, “İlk ve ikinci 100 Günlük Planlarımız kapsamında 26 ilimizde 46 Millet Bahçesi için projelendirme çalışmalarımız sürüyor. Bu projeleri sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Devam eden projeler genellikle yıkılan stat alanlarında yürütülüyor. Bu projeleri  TOKİ  yürütüyor ve uyguluyor” ifadelerini kullandı. 

''Uygun alanları bize bildirin''

Bakan Yardımcısı Varank, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Sayın Bakanımız göreve başladıktan sonra tüm illerimize yazı gönderdik. Yazıda ‘Bölgenizde Millet Bahçesi olacak uygun alanları bize bildirin’ dedik. Adeta talep patlaması yaşandı. Valilikler, belediyeler, il özel idareleri ve bir çok kamu kuruluşundan Bakanlığımız’a 800’ün üzerinde geri dönüş oldu. Bu bildirimleri tek tek inceledik, gerekli kriterleri taşımayan küçük alanları eledik.”

Bakan Yardımcısı Varank, son olarak şunları söyledi: “Bakanlığımıza ulaşan başvuralar arasından, 30 bin metrekare ve üzerinde 600 civarında alan tespit ettik. Hedefimiz 81 ilde millet bahçesini projelendirip hayata geçirmek. 28 milyon metrekarelik alanda Millet Bahçesi projelendirmesi devam ediyor.”

Türkiye'nin ilk millet bahçeleri açıldı!

Her kente en az bir Millet Bahçesi yapılacak!

Millet Bahçeleri'nin sayısı artacak!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı millet bahçeleriyle artacak!


Geri Dön