18 / 04 / 2024

Ataköy'deki hobi bahçeleri için anket yapılacak

Ataköy'deki hobi bahçeleri için anket yapılacak

Bakırköy AK Parti İlçe Başkanlığı, dozerlerle yerle bir edilen hobi bahçeleri için çalışma başlattı



Stresli kent hayatında insanlarla doğayı buluşturan hobi bahçeleri, adeta bir terapi merkezi görevi icra ediyor. Hobi bahçelerinden biri de Ataköy'de uzun yıllar boyunca semt sakinlerinin moral depolama adresleri oldu. Ancak geçtiğimiz yılın Aralık ayında Kaymakamlık kararıyla bu bahçeler sökülerek kaldırıldı.

VATANDAŞ ÜZÜLMÜŞTÜ
Ataköylüler'in gösterdiği tepki, yaptıkları protesto eylemleri, bahçelerin kaldırılmasına engel olamadı. Ataköy'ün hobi bahçeleri, bugün yeniden gündemde. Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı, hobi bahçeleriyle ilgili çeşitli projeler hazırlıyor. İlçe Başkanı Mahmut Gürcan, "Ataköy'de bulunan Hobi Bahçeleri düşünce olarak oldukça güzel bir fikirdi. Ancak sonrası için Bakırköy'e ve Ataköy'e hitap etmeyen, bir kesimin yanlış kullanım sonucu kötü bir görüntü sergilenmeye başlamıştı. Yeri sahibi olan Milli Emlak'ın talebi ve Kaymakamlık'ın da önderliğinde buradaki çirkin görüntüler kaldırıldı. Ayamama Deresi ıslah çalışması ile birlikte burada 3-4 proje geliştirip vatandaşa sunarak vatandaşın istediği bir proje gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

4 PROJE SUNULACAK
Hazırladıkları projeleri hal seçimine sunacaklarını dile getiren Gürcan, şöyle devam etti: "Bu konuyla ilgili en az 4 proje yapacağız ve İDO'nun yeni gemilerin modellerini halkın oylarıyla belirlemesi gibi biz böyle bir uygulama gerçekleştireceğiz. Bu bahçenin nasıl kullanılacağına Bakırköylü vatandaşlarımız karar verecek."
Habertürk


Geri Dön