26 / 04 / 2024

millet bahçeleri projeleri

millet bahçeleri projeleri

Millet bahçeleri projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Selim Yağcı: Millet bahçeleri son dönemdeki en önemli projelerden!

AK Parti Bilecek Milletvekili Selim Yağcı yaptığı açıklamada bu yıl 100 bin sosyal konut kampanyası başlatıldığını, birçok yerde yapımına devam edilen millet bahçelerinin ise son dönemdeki en önemli projelerden biri olduğunu söyledi.

Millet bahçelerinin sayısı 60'a çıktı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden millet bahçesi sayısı 41'den 60'a çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'ye millet bahçesi müjdesi!

Partisince Kayseri'de düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Eski hava ikmal bakım merkezinin bulunduğu 1 milyon 260 bin metrekarelik alana bir millet bahçesi kuruyoruz'' diye konuştu.

Yeşile hasret şehirlere millet bahçeleri!

Betonlaşmadan herkes rahatsız. Devlet bu duruma çözüm üretme adına birbiri ardına Millet Bahçeleri’ni hizmete açıyor...

Millet Bahçeleri’ne yenileri eklenecek!

Hükümetin icraat programı kapsamında yürütülen millet bahçesi projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Millet Bahçesi’nin ihalesi 28 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Şubat ayında ise 7 millet bahçesinin ihalesine yapılacak.

TMMOB, Millet Bahçeleri'ne de karşı çıktı!

TMMOB ‘Millet Bahçeleri’ ile ilgili bildiri yayınladı. Bildiride, Millet Bahçeleri’nin yeşil alan miktarının artırılması üzerinden salt teknik bir değerlendirme ile olumlanmasının hatalı bir yaklaşım olduğunu belirtildi.

Millet Bahçeleri için 81 ilden 800’ü aşkın talep!

Millet Bahçeleri Projeleri'ne yoğun talep geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Millet Bahçesi kurulması için 81 ilden 800’ün üzerinde talep geldiğini açıkladı.

Millet Bahçeleri'nin sayısı artacak!

Dijital Şehircilik Zirvesi, Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Zirvenin bugünkü konuklarından biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu.

Murat Kurum: İşleri şirket mantığında yürütmek istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Yeni hükümet sisteminde hızlı hareket etmek, hızlı karar almak, bir şirket mantığında inşallah işleri yürütmek istiyoruz. Buna ilişkin tüm Türkiye'de birçok projemiz var" dedi...

İstanbul'a 2 yeni millet bahçesi geliyor! Beklenen tarih açıklandı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul'daki 2 yeni millet bahçesi inşa edecek. İşte o millet bahçeleri...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Bakan Kurum açıkladı! İstanbul'a 46 millet bahçesi müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde İstanbul'da hayata geçirilen millet bahçeleri projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Millet bahçesi projeleri TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye genelindeki millet bahçesi projelerine dair bazı verilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Adana Seyhan Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Seyhan Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

81 kentte 66 milyon metrekare millet bahçesi inşa edilecek! 

Ümraniye Millet Bahçesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devam eden millet bahçesi projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

TOKİ'den 13 yeni millet bahçesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı 13 şehirdeki yeni millet bahçesi projeleri için start verdi.

Çankırı Millet Bahçesi ihalesi bugün!

81 ilde yeni millet bahçeleri inşa eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çankırı Millet Bahçesi'nin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Çanakkale Lapseki Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni millet bahçeleri hayata geçiren TOKİ, Çanakkale Lapseki Millet Bahçesi projesinin ihalesini 23 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi 5 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Yeni millet bahçeleri için düğmeye basan TOKİ, Mardin Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ bu ay 4 yeni millet bahçesi için ihaleye çıkıyor!

Türkiye genelinde millet bahçesi projeleri için çalışmaları hızlandıran TOKİ; Antalya, Sinop ve Ankara'da hayata geçireceği millet bahçeleri projeleri için ihale gerçekleştirecek. 

İstanbul, Ankara ve İzmir'e millet bahçesi müjdesi!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul, Ankara ve İzmir millet bahçesi projeleri için düğmeye bastı.

millet bahçeleri projeleri Haberi

millet bahçeleri projeleri

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, millet bahçeleri projelerine ilişkin soru önergesi verdi. Ağbaba, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ağbaba, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Ağbaba, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2018 yılında duyurulan ve 81 ilde 81 milyon metrekare alan hedefi kapsamında hayata geçirilen Millet Bahçeleri projelerinin akıbetine ilişkin tartışmalar sürmektedir.''

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soruları:
1. Bahsi geçen proje kapsamında toplamda kaç Millet Bahçesi yapılmıştır? 

2. Millet Bahçeleri projesinin Hazine’ye maliyeti her bir proje için ne kadardır? 81 ilde 81 milyon metrekare hedefinin maliyeti ne kadar olacaktır? 

3. Millet Bahçeleri projelerinin ihale usulü ve şartları nelerdir? Bugüne kadar yapımı tamamlanan...