19 / 04 / 2024

Millet Bahçeleri'nin sayısı artacak!

Millet Bahçeleri'nin sayısı artacak!

Dijital Şehircilik Zirvesi, Takvim gazetesi, Forbes ve Para dergilerinin sponsorluğunda İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Zirvenin bugünkü konuklarından biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu.



Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi'nin bugünkü konuklarından biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum oldu. Zirve'ye katılan Murat Kurum sektör hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Kurum, Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı'nın en önemli boyutunun halkın yaşamını kolaylaştırmak olduğunu söyledi. 

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye'deki bütün verileri bir noktada toplayacaklarını, böylece dijital bakanlığın adımlarının da atılmış olacağını, imar planlarının, ruhsatların tek noktadan takip edilebileceğini anlatan Kurum, bu planın vatandaşın işini de kolaylaştıracağını dile getirdi. 

Bugün hala çarpık kentleşmeyle uğraşıldığını belirten Kurum, "Bundan 50 yıl önce bırakın dijital şehirleri, akıllı şehirleri, doğru düzgün şehirlerimizi planlamış olsaydık, bugün bunların hiçbiriyle uğraşmıyor olacaktık. Şimdi bunları dönüştürebilmek için kentsel dönüşümde birçok para harcıyoruz, birçok bedel ödüyoruz, depremler birçok vatandaşımızın canına, malına mal oluyor. Dolayısıyla dijital şehirciliğin aslına bakarsanız altyapısı düzenli yerleşimden geliyor." dedi. 

Bakan Kurum, Millet Bahçeleri projesinin akıllı şehrin bir parçası ve insan odaklı bir proje olduğunu belirterek, Millet Bahçeleri'nin İstanbul'daki yeşil alan miktarını yüzde 10 arttıracağını söyledi.

Kurum, Türkiye'nin bütün illerinde Millet Bahçeleri'nin sayısını arttırmak için çalıştıklarını anlattı.

Ataköy Millet Bahçesi'nde sona yaklaşılıyor!

15 Temmuz Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Kayaşehir Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!


Geri Dön