28 / 03 / 2024

Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

TOKİ'nin Samsun'da eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine 100 bin 865 metrekarelik alanda inşa edeceği Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Samsun'daki eski 19 Mayıs Stadı'nın yerine 100 bin 865 metrekarelik alanda yapılacak Samsun Millet Bahçesi'nin ihalesi düzenlendi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TOKİ'den konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "yeşil alan" ihtiyacına cevap verecek millet bahçesinin ihalesinin gerçekleştiği kaydedildi. 12 firmanın katıldığı ihalede değerlendirme sürecinin ardından ihaleyi alan firma projeyi 4 ayda tamamlayacak.

Millet bahçesinin içerisinde spor alanları, bisiklet ve koşu parkurları, iki tenis kortu, iki basketbol ile voleybol sahası yer alacak. Alanda, 40 farklı türde 3 bin ağaç ve 75 farklı türde 40 bin çalı ile yer örtücü bitki yetiştirilecek. 

İçerisinde yöreye uygun çeşitli bitki türlerinin yetiştirileceği millet bahçesinde 13 bin metrekarelik çim aktivite alanı yer alacak. Millet bahçesi, içerisinde  süs havuzu, gül bahçeleri, vatandaşlara yönelik yiyecek-içecek bölümleri, ekim-dikim alanları bulunduracak.

Farklı yaş gruplarına hitap eden 2 bin 45 metrekarelik çocuk oyun alanının yer alacağı millet bahçesinde ebeveynler için de dinlenme, oyun ve seyir alanları yapılacak. Samsun Millet Bahçesi kullanım kolaylığı, cazibe noktaları, güvenlik ve bakım konuları da dikkate alınarak inşa edilecek. Projede 131 metrekarelik alanda millet kıraathanesi de inşa edilecek. 

 


Geri Dön