19 / 03 / 2024

Ataköy Millet Bahçesi'nde sona yaklaşılıyor!

Ataköy Millet Bahçesi'nde sona yaklaşılıyor!

Konut projesine tahsis edilmesi halinde 1.5 milyar lira değeri olacak Ataköy Baruthane arazisi üzerinde hayata geçirilen Millet Bahçesi'nin 8 Kasım'da açılması planlanıyor.



İstanbul’un en değerlileri yerlerinden biri olan Ataköy’de Baruthane arazisindeki 60 dönüm büyüklüğe sahip arazinin üzerinde yeni projeye başlandı. Baruthane arsasında başlanılan Millet Bahçesi’nin açılış tarihi belli oldu. 

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, 8 Kasım’da açılması planlanan Baruthane Millet Bahçesi 1.5 milyar liralık arazi üzerinde yükseliyor. İnşa edilen Millet Bahçesi’nde önce yeşil alan halka açılacak ve burada bulunan tarihi ve tescilli yapıların kullanım şekli Anıtlar Kurulu tarafından verilecek karar sonrası belirlenecek.

2010 yılında ihalesi iptal edilen arsa TOKİ'den İBB'ye devredilmişti. 25 yıllığına devredilen arsadaki çalışmalar 28 gün önce başladı. Millet Bahçesi'nin 19 gün sonra açılması planlanıyor.

Millet Bahçesi için görüşmeler sürüyor

Baruthane arazisiyle ilgili konuşan İBB Başkanı Uysal, “Açılışı 8 Kasım’da yapılacak ancak tarihi yapılarla ilgili süreç devam edecek. Biz sadece sit alanı olarak belirlenen alanların dışındaki toplamda 50 dönüme yakın olan yeşil alan kısımlarıyla ilgili bu tarihi veriyoruz. Arazideki tarihi yapıların proje çalışmaları devam ediyor. Tarihi binaların kullanım şekline Anıtlar Kurulu’nun onayından sonra karar verilecek ve restorasyondan sonra bu yapılar halkın kullanımına açılacak. Millet Bahçesi’nin içeriği için uzmanlarla görüşmelerimiz sürüyor” açıklamasında bulundu.  

En kıymetli imarlı arazi

Arsanın TOKİ’nin elinde bulunan en kıymetli imarlı mülk olduğunu söyleyen  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, “Bu alan 1991 yılından bu yana turizm ve ticaret alanı olarak imarlı. Yani burada inşaat yapılması önünde yasal bir engel yok. Fakat Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte buranın yeşil alan olmasıyla alakalı fikrimizi Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle ve talimatlarıyla İBB’ye 25 yıllığına burayı devrettik” ifadelerini kullandı.

Tek şartlarının bu arsanın yeşil alan olarak kalması olduğunu söyleyen Turan, “Bu yeşil alan şartına göre de bir daha zaten bu ağaçlar dikildikten sonra buraya bir şey yapılması söz konusu değil. Ama planlara da bunun işlenmesi konusunda, Turizm Bakanlığı ile görüşeceğiz” dedi.


Geri Dön