26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde sona gelindi...



Hayata geçirilmesi planlanan proje alanı ve sosyal yapıları itibariyle Türkiye’de 6., Akdeniz'de ise en büyük millet bahçesi olma özelliği taşıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde hayata geçirilen “Kılavuzlu Millet Bahçesi” projesinde son noktaya gelindi.

Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi nde sona gelindi!

Proje kapsamı içinde Tarihi Taş Köprü’nün de bulunduğu 300 dönümlük alanda yapılan tesis Akdeniz'de birinci Türkiye genelinde ise altıncı olma özelliğiyle tanıtılıyor.

Bir çok ağaç ve bitki türüne de içinde barındıran tesiste bitkilendirme çalışmaları ve konut imalatlarında sona gelinirken, doğal taş ve zemin uygulamalarında ise çalışmalar devam ediyor. Spor alanlarının da içinde mevcut olduğu tesiste; amfi tiyatro, suni gölet, yürüyüş yolları, oyun grupları yer alıyor.

Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi nde sona gelindi!


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi proje hakkında açıklamada bulundu. Belediyenin yaptığı açıklamada: “300 dönüm alan üzerinde,  TOKİ  işbirliği ile Akdeniz Bölgesi’nin en büyük millet bahçesini inşa ediyoruz. Projemiz kafeteryalar, restoran, yöresel ürünler satış alanı, spor alanları, yürüyüş yolları, amfi tiyatro ve suni gölet gibi sosyal donatıların yanı sıra binlerce bitki türüne de ev sahipliği yapıyor. Alt ve üst yapı ile bitkilendirme çalışmalarında önemli mesafenin alındığı 70 Milyon TL’lik yatırımın kısa süre içerisinde tamamlanması hedefleniyor” dedi.

TOKİ Kahramanmaraş 100 bin konut projesi 2022'ye kadar tamamlanacak!


Geri Dön