26 / 04 / 2024

Pendik Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

Pendik Millet Bahçesi'nde sona geliniyor!

TOKİ'nin İstanbul Pendik'te hayata geçirdiği millet bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. Pendik Millet Bahçesi'nin 2020'nin ilk dönemlerinde yapılması planlanıyor...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) imzası ile İstanbul Pendik'te hayata geçirilen millet bahçesi çalışmalarında sona geliniyor. 

Pendik'in Fevzi Çakmak Mahallesi'nde denize hakim manzarasıyla toplam 284 bin metrekare alana sahip olan millet bahçesi bu ay sonunda bitecek. Açılışının ise yeni yılın ilk dönemlerinde yapılması planlanıyor. 

KOLAY ULAŞIM

Sabah'tan Zeynep Yaman'ın haberine göre, Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Penik Millet Bahçesi'ne kolay ulaşım için 3 yeni sokak açıyor. Yeni sokaklar ile sürücüler, Dumlupınar ve Fevzi Çakmak mahallelerinden millet bahçesine doğrudan erişebilecek.

Pendik Millet Bahçesi 40 futbol sahası büyüklüğüne sahip.  Bahçede piknik alanları, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi tiyatro, kent bostan alanı, pazar alanı, koru köşkü, kafeterya ve gençlik merkezi bulunuyor. 

Dev bahçede 2 suni 2 de doğal olmak üzere 4 gölet bulunacak. Ayrıca Millet bahçesi projesinde gençlerin kitap okuyabileceği, ücretsiz internet hizmetinden faydalanabileceği, derslerini çalışabileceği Millet kıraathanesi de yer alacak.

Pendik Millet Bahçesi bugün tüm dünyanın benimsediği kent tarım alanları ve ekolojik pazar temalarıyla yapılıyor. Alanın kuzeyde kentle birleştiği koru bölgesinden güneydeki meydan kompleksine kadar setler tasarlandı.

Pendik Millet Bahçesi ay sonunda tamamlanıyor!
 


Geri Dön