25 / 04 / 2024

Pendik Millet Bahçesi ay sonunda tamamlanıyor!

Pendik Millet Bahçesi ay sonunda tamamlanıyor!

Amfi tiyatrodan gölete çok sayıda donatıyla göz dolduran Pendik  Millet Bahçesi bu ay sonunda tamamlanıyor. Pendik Belediyesi de dev millet bahçesine kolay ulaşım sağlanması için 3 yeni sokak yapıyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Pendik`e kazandırdığı Millet Bahçesi çalışmalarında sona gelindi. Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi'nde denize hakim manzarasıyla toplam 284 bin metrekare alana sahip dev millet bahçesi ay sonunda tamamlanacak. Millet bahçesini açılışının ise yeni yılın ilk dönemlerinde yapılması planlanıyor.

Pendik Millet Bahçesi ay sonunda tamamlanıyor!

Kolay ulaşım için yeni sokaklar açılıyor

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Pendik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Millet Bahçesi’ne kolay ulaşım sağlanması için 3 yeni sokak açıyor. Yeni sokaklar sayesinde sürücüler, Dumlupınar ve Fevzi Çakmak Mahallelerinden Millet Bahçesi’ne kolayca ulaşabilecek.

Pendik Millet Bahçesi ay sonunda tamamlanıyor!

Doğal ve suni göletler olacak

40 futbol sahası büyüklüğe sahip Pendik Millet Bahçesi’nde piknik alanları, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi tiyatro, kent bostan alanı, pazar alanı, koru köşkü, kafeterya ve gençlik merkezi bulunuyor. Dev bahçede 2 suni 2 de doğal olmak üzere toplam 4 gölete yer verilecek. Ayrıca Pendik Millet Bahçesi Projesinde gençlerin kitap okuyabileceği, ücretsiz internet hizmetinden yararlanabileceği, derslerini çalışabileceği Millet Kıraathanesi de yer alacak. 

İstanbul'un unutulan sebze ve meyveleri yetiştirilecek

Açılış için gün sayan Pendik Millet Bahçesi bugün tüm dünyanın benimsediği kent tarım alanları ve ekolojik pazar temalarıyla donatıldı. Alanın kuzeyde şehirle birleştiği koru bölgesinden güneydeki meydan kompleksine kadar tasarlanan setler; Yavuz Sultan İnciri, Kavak İnciri, Boğaz Çileği, Mersin, Bayrampaşa Enginarı, Ahududu ve Çengelköy Salatalığı gibi İstanbul`un unutulan meyve ve sebzeleri için ayrıldı.

Pendik Millet Bahçesi ay sonunda tamamlanıyor!

 

Pendik Millet Bahçesi’nin Özellikleri

-284 Bin Metrekare Alan
-Kafeterya
-2 Doğal Gölet
-2 Suni Gölet
-Seyir Terası ve Dinlenme İskelesi
-Meydan ve Etkinlik Alanı
-2 Adet Yansıma Havuzu
-7.275 Metre Bisiklet Yolu
-5.215 Metre Yürüyüş Yolu
-412 Araç Kapasiteli Otopark
-Piknik Alanı
-1.300 Kişi Kapasiteli Amfi Tiyatro
-7.640 Metrekare Kent Bostan Alanı
-1 Ahşap Sera
-4.600 Metrekare Ekstrem Spor Alanı
-1 Adet İkili Zipline
-Çocuk Oyun Alanı
-Pazar Alanı
-6 Seyir Terası
-5 Çardak
-2 Cep Bahçesi
-Yaklaşık 5 Bin Ağaç
-50 Bin Çalı ve Bitki

 

Atatürk Havalimanı işte böyle olacak!


Geri Dön