27 / 04 / 2024

TMMOB, Millet Bahçeleri'ne de karşı çıktı!

TMMOB, Millet Bahçeleri'ne de karşı çıktı!

TMMOB ‘Millet Bahçeleri’ ile ilgili bildiri yayınladı. Bildiride, Millet Bahçeleri’nin yeşil alan miktarının artırılması üzerinden salt teknik bir değerlendirme ile olumlanmasının hatalı bir yaklaşım olduğunu belirtildi.



Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ‘Millet Bahçeleri’ ile ilgili bildiri yayınladı. Bugüne kadar millete hizmet eden yüzlerce projeyi yargıya taşıyan TMMOB ‘Millet Bahçeleri’ne de karşı çıktı.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi prestij projeler başta olmak üzere halka nefes aldıracak projelere karşı çıkan TMMOB’un bu yaklaşımı tepki çekti. TMMOB yayınladığı bildiri ile ‘Millet Bahçeleri’ni ‘iktidar ideolojisinin mekansal boyutta yeniden üretilmesinin bir aracı’ olarak açıkladı.

Bildiride, “Millet Bahçeleri’nin yeşil alan miktarının artırılması üzerinden salt teknik bir değerlendirme ile olumlanmasının hatalı bir yaklaşım olduğu açıktır. Yurttaşların, herhangi bir erişim kısıtı olmaksızın ulaşabildiği ve kendini yeniden üretebildiği kamusal alanların inşa edilmesi ve korunması için mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadeleri yer aldı.

150 projeyi yargıya taşıdı

Halkın hayatını kolaylaştırmak, sosyal hayata güzelleştirmek ve pekiştirmek için yapılan projelerine, sırf iktidar karşıtlığı üzerinden muhalefet olan TMMOB, Külliye inşaatına, İstanbul’a yapılacak 3. Köprü’ye, dünyanın en büyük havaalanı olacak olan İstanbul Havalimanı’na da karşı çıkmıştı. Projelerin iptali için yargıya başvuran Mimarlar Odası yaklaşık 150 önemli projeyi yargıya taşıdı.

Projelerden bazıları şu şekilde: Kanal İstanbul, Boğaz köprüleri, barajlar, dünyanın en büyük havalimanı, hızlı tren, hastaneler, Ankara’nın logosu, Tramvay yolları, cami, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankara’da yapılan tüm parklar, yat limanları, havalimanlar, tren garları, kamu binaları, şehirler arası yollar, özelleştirmeler, Cumhurbaşkanı’nın verdiği iftar yemeği, kentsel dönüşüm projeleri, şehirlerin çevre düzenleme planları vb.

Türkiye'nin ilk millet bahçeleri açıldı!

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı!

Hedef her şehirde en az bir Millet Bahçesi!


Geri Dön