26 / 04 / 2024

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı!

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı. Millet bahçesinin açılışında konuşan Erdoğan, yatırımlardan ve projelerden bahsetti.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Çevrecilik bizim işimiz, belediyecilik bizim işimiz, hizmet bizim işimiz" diyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

''Şimdi önümüzde yeni bir seçim var. İstanbul’un yerini güçlendirmekle kalmayacağız. Kentsel dönüşümden millet bahçelerine kadar her alanda İstanbul’u geliştireceğiz. Çevrecilik bizim işimiz belediyecilik, hizmet bizim işimiz. Yatırım bedeli 55 trilyon lira olan millet bahçemizi resmen bugün hizmete açıyoruz.''

15 TEMMUZ MİLLET BAHÇESİ AÇILIYOR

Bugün burada Esenler ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan 5 hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri sadece Esenler değil, tüm İstanbul için önemli bir proje olduğuna inandığım 15 Temmuz Millet Bahçesi'dir. Çevreci iktidar, çevreci belediye kimdir bunu göreceksiniz. Çevrecilik bizim işimiz, belediyecilik bizim işimiz, hizmet bizim işimiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bisiklet ve yürüyüş yolları, spor tesisleri, cami, millet kıraathanesi, meyve, sebze, tıbbi bitki bahçeleri, biyolojik göletiyle şehrimize yakışan bir hizmet. Yatırım bedeli 55 trilyon lira olan millet bahçesini resmen hizmete açıyoruz.

 Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı!

Büyükşehir belediyemiz Menderes Mahallesinde kapalı otopark ve kapalı pazar yeri inşa etti. Bu tesisi de resmen hizmete alıyoruz. Yine büyükşehir belediyemiz Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir parkı ilçemize kazandırdı. Tüm bu yatırımların ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti olarak bakanlarımızla, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla millete hizmet için çalışmaya devam ediyoruz. Her işimizi ibadet aşkı ve şevkiyle yapıyoruz.

Esenler'in Avrupa Yakası'nın en gözde bölgelerinden biri haline geldiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: ''Yaptığımız yatırımlar ve başlattığımız kentsel dönüşüm projeleriyle çarpık kentleşmenin pençesinden büyük ölçüde kurtardık. Dünün mahrumiyet bölgesi Esenler, bugün hamd olsun Avrupa Yakası'nın en gözde bölgelerinden biri haline gelmiştir. Bu İstanbul öyle bir şehir ki büyüklüğünden kaynaklanan tüm sıkıntılarına rağmen aşkı, sevdası, bağlılığı daha ağır basan, insana kendini meftu eden. Ne güzel söylemiş şair; ''Seni görüyorum yine İstanbul, gözlerimle kucaklar gibi uzaktan, minare minare, ev ev, yol meydan baktıkça hep semt semt yer yer. Beş yaşım on beş yaşım, ah 20 yaşım. Durmuş bir tepemde okuduğum mektep, askerlik ettiğim kışladır ötesi...'' Evet işte bu şehir, her şeyiyle bizimdir. Bizim İstanbulumuzdur. İster Esenler'de ister Beyoğlu'nda, ister Çekmeköy'de, ister Adalar'da yaşayalım ama yeter ki bu şehrin havasını soluyalım. Üstadın dediği gibi ''Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar...''

ONLARIN HAYALLERİ BİLE ULAŞAMAZ AMA BİZ YAPTIK

''AK Parti döneminde hayata geçirdiğimiz dünya çapındaki projelerle sadece İstanbul'u değil Türkiye'nin tamamını büyüttüğümüzü, güçlendirdiğimizi söylüyorum. Marmaray, Avrasya Tüneli bizden önce böyle bir şey var mıydı? Hayaldi değil mi? Şimdi denizin altından hem  Marmaray  ile gidiyoruz hem de araçlarımızla gidiyoruz. Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık bay Kemal.

Onların hayalleri bile ulaşamaz ama biz yaptık. Bizden önce Boğaz'ın üzerinde iki köprü vardı. Üçüncüyü yaptık mı? Yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü dedik ki yetmez, bir de İstanbul'u İzmir'e bağlayalım neyle, Körfez geçişinden de bir geçiş lazım. Osman Gazi Köprüsü'nü de orada yaptık. İstanbul Kocaeli arasında. Onlar konuşur biz yaparız farkımız bu. Bu şehirde üretilen her değer her zenginlik her faaliyet dalga dalga tüm şehirlerimizi bölgemizi ve dünyayı etkiliyor. Yabancı misafirler geliyor, liderler onlara bak denizin altından raylı sistem geçiyor bak buradan Avrasya Tüneli arabalar geçiyor şaşırıyorlar. On sene önce geldiklerinde burada böyle bir şey olmadığını söylüyorlar. Bunlar, şu 15 seneye sığmış olan eserlerimiz.'' 

 Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı!

İSTANBUL'UN 2040'A KADAR SU SORUNU YOK

''Şimdi bu sevinci gençler 31 Mart akşamı birlikte yaşamaya var mıyız? Biz İstanbul'a işte hep böyle bakıyoruz. İşte bu heyecanla bu şevkle hizmet ediyoruz. 1994 yılında bu şehri yönetme sorumluluğunu bu kardeşinize verdiniz. İstanbul'da yeni bir dönemi başlattık mı? Kardeşlerim biz İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda İstanbul'un hali neydi. İstanbul'da çöp dağları var mıydı? İstanbul'da su var mıydı? İstanbul'da hava kirliliği var mıydı? Peki bunları kim yok etti? Çöp dağlarını kaldırdık. Kimden almıştık İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'den. Susuzluğu giderdik nereden biliyor musunuz? 180 kilometre uzaklıktan Istranca Dağları'ndan dağları delerek İstanbul'a su getirdik. Anadolu yakasında da Sakarya'dan İstanbul'a su getirdik. Boğazın altından alternatif tüneller yaparak suyu Anadolu yakasında sıkıntı olursa Avrupa yakasından, Avrupa yakasında sıkıntı olursa Anadolu yakasından suyu deplase edelim dedik. İstanbul'un su sorununu çözdük 2040 yılına kadar böyle bir sorun yok.''

5 ÖNEMLİ YATIRIM HİZMETE AÇILACAK

Esenler ve büyükşehir belediyeleri tarafından ilçeye kazandırılan 5 önemli hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bunlardan biri, sadece Esenler değil tüm İstanbul için önemli ve örnek bir proje olduğuna inandığım 15 Temmuz Millet Bahçesi'dir. Törenden sonra millet bahçesine gideceğiz. Anneler, babalar, sizler de çocuklarınızla beraber o millet bahçesinde gezineceksiniz. Çevreci iktidar, çevreci belediye kimdir, bunu göreceksiniz. Çevrecilik, belediyecilik, hizmet bizim işimiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Farkımız bu. Toplamda 240 bin metrekare alanda kurulan eserler, 15 Temmuz Millet Bahçesi. Bisiklet ve yürüyüş yolları, piknik alanları, açık hava etkinlik alanı, spor tesisleri, cami, millet kıraathanesi ve ikinci bahar kıraathanesinden oluşan külliyesi... Meyve, sebze, tıbbi bitki bahçeleri, çocuklara, gençlere, hanımlara yönelik tesisler, şifa ve gül bahçesiyle, biyolojik göletiyle ilçemize, şehrimize yakışan bir hizmet. Yatırım bedeli, 55 trilyon lira olan millet bahçemizi bugün resmen hizmete açıyoruz."

Erdoğan, Esenler Hacı Emsal Avcı Taş Camisi'nin hizmete açacakları ikinci eser olduğunu söyleyerek, tamamı taş işçiliğiyle inşa edilen bu caminin projesinde Mimar Sinan'ın Tophane'deki Kılıçali Paşa ve Manisa'daki Muradiye camilerinin örnek alındığını söyledi.

Caminin taş olarak yapılmasının, yazın serin, kışın sıcak olmasını sağladığını ifade eden Erdoğan, bu eserin tıpkı örnek alındığı Mimar Sinan camileri gibi asırlar boyunca ayakta kalmasını, ümmete hizmet vermesini istedi.

 Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi açıldı!

ESENLER KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ

Esenler'in, İstanbul ve Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerine öncülük öden ve örnek teşkil eden bir yer olduğunu anlatan Erdoğan, bunun için Esenler'de kentsel dönüşüm merkezi kurduklarını, projelerin koordinasyonunu yürütecek bu merkezin resmi açılışını da bugün gerçekleştirdiklerini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Menderes Mahallesi'nde  kapalı otopark ve kapalı pazar yeri inşa ettiğini, üstünde park, yürüyüş, çocuk oyun ve spor alanlarının bulunduğu bu tesisi de bugün hizmete aldıklarını aktaran Erdoğan, büyükşehir belediyesinin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 23 bin metrekarelik bir alanda yürüyüş yolu, piknik alanı, spor tesisleri ve şelaleden oluşan bir parkı ilçeye kazandırdığını açıkladı.

Başkan Erdoğan, tüm bu yatırımların ilçeye ve İstanbul'a hayırlı olmasını dileyerek, bu eserleri İstanbul'a kazandıran büyükşehir ve Esenler belediye başkanları ile ekiplerine tebriklerini iletti.

AK Parti olarak, bakanlar, belediye başkanları, teşkilatlarla gece gündüz millete hizmet etmek için çalıştıklarını ve çalışmayı sürdürdüklerini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Halka hizmeti, hakka hizmet gören bir anlayışla, her işimizi ibadet aşkı ve şevkiyle yapıyoruz." diye konuştu.
 


Geri Dön