19 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre; Dünyanın en büyük üçüncü parkı olacağına dikkat çekilen ‘İstanbul Millet Bahçesi’ açıklandığında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021'in sonunda projenin bitirileceğini dile getirdi. 

Fakat, aradan geçen zamanda henüz millet bahçesi projesi için bir adım atılmazken, Kovid-19 salgını sebebiyle geçen sene toplam 4 milyar TL değere sahip iki pistte Atatürk Havalimanı’na Rönesans Grubu tarafından sahra hastanesi yapıldı. 

24 Mayıs 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yerine Millet Bahçesi yapılacak. Şehrin merkezinde istiyoruz ki böyle bir millet bahçesi olsun” şeklinde konuşarak dev projeyi açıklamıştı. 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılması planlanan millet bahçesinin görselleri de ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı'nın ‘Millet Bahçesi' şeklinde tasarlanan projenin tasarım çalışmaları, Emlak Konut GYO tarafından yapıldı. 

Atatürk Havalimanı arazisinin yeni planında, 2 milyon metrekare büyüklüğündeki alan millet bahçesi şeklinde belirlenmişti.

Plana göre bütün arazinin yüzde 30'u havacılık, yüzde 9'u askeri alan olarak hizmet vermeye devam edecekti. Geri kalan 5.2 milyon metrekar büyüklüğündeki bölüme, rekreasyon alanı, konaklama alanı, gençlik merkezi, müze alanı, spor alanı, fuar alanı, yaşam merkezi ve afet toplanma alanı gibi fonksiyonlar verildi.

25 bin ağacın dikileği rekreasyon alanında 145 bin metrekare büyüklüğünde macera parkı, 650 metre uzunluğa sahip kaykay pisti, 28 bin kişi kapasiteli etkinlik çayırı, çocuk oyun alanları planlandı.

Rekreasyon alanının, kuzey ve güney girişlerine yapılması planlanan kütüphane, derslik, atölyeler, millet kıraathanesi, lokanta, kafeterya ve han gibi binalarla külliye konseptinde geleneksel yaşam şeklinin yeniden canlandırılması planlandı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Proje kapsamında 1 milyon 110 metrekarelik müze, 330 bin metrekare büyüklüğünde alan ise gençlik merkezi şeklinde dizayn edildi. Arazideki mevcut hangar yapıları, milli müze kompleksi ve bünyesinde havacılık-uzay, teknoloji, halk eğitim, el sanatları, sinema salonu, spor alanları gibi fonksiyonların bulunduğu gençlik merkezi yapılacaktı. 

TERMİNAL BİNASINA FUAR ALANI

Eski kapalı otopark ve dış hatlar terminaliin olan yapılar ise fuar organizasyonlarına uygun şekilde dönüştürülecekti ve bu şekilde kullanıma sunulacaktı. 

2 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçesinin içinde 18 bin kişiye ibadet imkanı sunacak cami inşa edilmesi de planlanıyordu. 

Bütün bu planlara rağmen henüz bir adım atılmadı, projenin akıbeti şu an için belirsiz. İstanbul Millet Bahçesi projesinin yapımına ne zaman başlanacağı ve ne zaman bitirileceği henüz belli değil.

TOKİ'den 7 ile yeni millet bahçesi geliyor!


Geri Dön