24 / 04 / 2024

Hedef her şehirde en az bir Millet Bahçesi!

Hedef her şehirde en az bir Millet Bahçesi!

İSO 2018 Çevre Ödülleri ödül töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hedefimiz her şehirde en az bir Millet Bahçesi yapmak." dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından verilen "İSO 2018 Çevre Ödülleri"nin ödül törenine katıldı. Kurum, sağlıklı bir çevrede yaşamanın en temel insan hakkı olduğuna işaret ederek, bu hakkın sadece insanlara ait bir hak olmadığının altını çizdi.

"Hedefimiz her şehirde en az bir Millet Bahçesi yapmak"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, Millet Bahçeleri ile İstanbul'da yeşil alan miktarının yüzde 10 artırılacağına dikkat çekti.

Kurum, "Hedefimiz her şehirde en az bir Millet Bahçesi yapmak. Şu an 25 ilin gürültü haritaları hazırlandı. Türkiye genelinde 7 bölgede Temiz Hava Merkezi kurulumlarını 2017 yılı itibariyle tamamladık. Anlık deniz kirliliğini takip ediyoruz. Ceza değil her zaman ödül vermek isteriz.

Ankara Mogan Gölü'nde dip çamuru temizleme işlemlerine başladık ve 1 milyon 600 bin metreküp dip çamurunu temizledik, 2018 sonu itibarıyla burayı bitireceğiz. Çalışmaları bitirdiğimizde Çorlu ve Ergene'de kirlilik haberi duymayacağız ve orada eskisi gibi balıkların yaşadığı nehirler haline gelecek." yorumunu yaptı.

 

Türkiye'nin ilk millet bahçeleri açıldı!

Millet Bahçeleri için 81 ilden 800’ü aşkın talep!

Millet Bahçelerinin adı konut fiyatlarını artırmaya yetti!


Geri Dön