29 / 03 / 2024

TOKİ'den 129 millet bahçesi geliyor!

TOKİ'den 129 millet bahçesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı her şehre en az bir millet bahçesi inşa edecek.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) 18 yılda 868 bin 838 konut, 14 bin 972 sosyal donatı üretildi.

Türkiye geneline 129 millet bahçesi


TOKİ, Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programları kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda her şehre en az bir millet bahçesi inşa edilmesi görevini yürütüyor.

Bu kapsamda, 129 projeden Batman, Bursa Eski Stat, Diyarbakır Sur İçkale, Diyarbakır Dicle Vadisi, Elazığ, Kayaşehir 1. Etap, İstanbul Pendik, Sakarya, Samsun ve Sivas millet bahçelerinin inşaatları tamamlandı ve açılışları gerçekleştirildi.

Millet bahçelerinden 14'ünün inşaatı devam ederken, 13'ü ihalede, 5'i ihaleye hazır, 87'si de proje aşamasında bulunuyor.

"Daha çok yeşil" anlayışıyla inşa edilmeye başlanan millet bahçeleriyle, kentlere yeni bir değer katılması ve gelecek nesillerin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkan sağlaması hedefleniyor.

Millet bahçelerinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, amfi, spor, oyun, otopark ve bitkisel peyzaj alanları ile millet kıraathaneleri mevcut.

Millet kıraathanelerinde 24 saat özellikle gençlerin verimli  olarak vakit geçirebileceği, ders çalışıp kitap okuyabileceği, internet ve ikramlardan ücretsiz yararlanabileceği, fikir alışverişinde bulunarak sosyalleşebileceği ortamlar sunuluyor.

 

Bu illerde yaşayanlara müjde!

TOKİ'den 7 bin lira peşinat 303 lira taksitle ev fırsatı!


Geri Dön