18 / 04 / 2024

Millet Bahçelerinin adı konut fiyatlarını artırmaya yetti!

Millet Bahçelerinin adı konut fiyatlarını artırmaya yetti!

Millet Bahçeleri gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Sektör uzmanları millet bahçeleri tamamlandıktan ve piyasa hareketlendikten sonra yüzde 20 değer artışı bekliyor...



Millet Bahçeleri satılık koknut fiyatlarını etkiledi. 18 şehirde yapılacağı açıklanan millet bahçeleri, satılık konut ilanlarında ‘millet bahçesine yakın’ tanımını doğdurdu.  İstanbul’dan Eskişehir’e, Adana’dan Trabzon’a kadar farklı birçok şehirde millet bahçeleri, evlerin satış hızını ve değerini etkiliyor. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; sektör uzmanları millet bahçeleri tamamlandıktan ve piyasa hareketlendikten sonra yüzde 20 değer artışı bekliyor.

NEREDE MİLLET BAHÇESİ OLACAK?

28 millet bahçelesinde çalışmalar devam ederken, 5 millet bahçesi hizmete açıldı. İstanbul’da Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Çırpıcı ve Baruthane millet bahçelerinin açılışı yapıldı. Ayrıca İstanbul'da Kayaşehir, Pendik, Validebağ, Küçükçekmece, Ayazma, Zeyinburnu ve Atatürk Havalimanı alanında da millet bahçesi yapılacak. Millet bahçeleri yapılacak diğer iller şöyle;  Ankara  (2 tane), Adana, Batman, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon (2 tane), Konya, Elazığ ve Yozgat.

Millet Bahçeleri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk 100 günlük icraat planı kapsamında yer alıyor. Millet bahçeleri projelerinin adı yetti, daha birçoğu açılmadan bulunduğu bölgedeki gayrimenkul pazarını etkiledi.  İstanbul, Konya, Malatya, Eskişehir, Trabzon,  Adana  ve Mersin gibi birçok ilde satılık ilanlarında ‘millet bahçesine yakın’, ‘millet bahçesine cepheli’ gibi tanımlar kullanılmaya başlandı.

Millet Bahçelerinin adı konut fiyatlarını artırmaya yetti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, millet bahçelerinin gayrimenkul pazarına etkisini değerlendirdi. Maya, "Millet bahçeleri bulunduğu bölge için önemli bir sosyal donatı alanı. İstanbul’ da kişi başına düşen yeşil alan miktarının azlığını dikkate aldığımızda kente kazandırılan bu alanlar yeşil alan ihtiyacımızı karşılamakta önemli olacak. Millet bahçelerinin bulunduğu yakın çevredeki değer artışı ise böyle bir sosyal donatı alanına yakınlığın yarattığı pozitif etki kaynaklı. Bir diğeri de özelikle yakın çevresindeki binalar için manzara faktörü açısından yeşil alana bakmanın getirdiği avantaj, diğer taraftan da gelecekte bir inşaat yapılamayacağı için manzarasının kapanmayacak olması gibi olumlu katkılardan ötürü olacak" dedi.

Millet Bahçelerinin adı konut fiyatlarını artırmaya yetti!

Coldwell Banker Maya’nın Koordinatörü Murat Saltan da şu değerlendirmede bulundu; "Başakşehir’de projeler ve inşaat alanı son 3 yıldır aktif. Taksim Meydanı’nın 10 katı büyüklüğünde, ilk ismi botanik bahçesi olan sonra millet bahçesi şeklinde lanse edilen bölgede talep çok canlı. Etrafında 10 bin adet markalı konut yer alıyor ve 2019 sonunda tamamında yaşam başlıyor. Şu an gayrimenkulde piyasa durgun ancak canlılık kiralama ve satışta özellikle cephesi millet bahçeine bakan yerlerde. Genel anlamda piyasa hareketlendiğinde millet bahçesine yakın yerlerde yüzde 20’lere yakın fiyat artışları bekliyoruz"

Millet Bahçelerinin adı konut fiyatlarını artırmaya yetti!

Florya, Ataköy, Şirinevler bölgesinde faaliyet gösteren Remax Türkiye profesyoneli Ahmet Temel,"Baruthane’de açılan millet bahçesi sonrası satıcılar bunu pazarlamada kullandı. Ama asıl beklenti Atatürk Havalimanı arsasına yapılacak millet bahçesi. Onun fiyatlara daha büyük tesiri olacak" ifadelerini kullandı.

Millet Bahçelerinin adı konut fiyatlarını artırmaya yetti!

 

Türkiye'nin ilk millet bahçeleri açıldı!

Millet Bahçeleri için 81 ilden 800’ü aşkın talep!
 


Geri Dön